четвер, 15 травня 2008 14:36

Свято вареників провели в Умані

9 травня у приміщенні колишньої солдатської їдальні працівники управління соціального захисту Уманської міськради провели Свято вареників.

Ветерани війни, учасники бойових дій в Афганістані та жителі міста куштували вареники з сиром, капустою, картоплею, шкварками та лівером.

— Свято організовуємо вдруге. Вперше провели на День захисника Вітчизни — 23 лютого, — розповідає начальник управління праці та соціального захисту населення 50-річна Галина Кучер.

Сім господинь розклали на кількох столах горщики з українськими варениками домашнього приготування. Гості підходили й накладали страву в одноразові тарілки.

— Я у захваті від вареників із сиром. Вони не дуже солодкі й в міру приправлені сметаною. Взагалі, це мої найулюбленіші. Вже перепробував усі, — говорить 70-річний Станіслав Щивро. — Видно, що жінки мають великий досвід готування цієї страви. Люблю, щоб вареники були великими й мали багато начинки.

За час свята уманці з"їли майже півтисячі вареників.

— Встигла зварити вареники з картоплею та лівером за кілька годин до свята, — каже соціальний працівник 49-річна Зоя Лихоманюк. Жінка наліпила понад 120 вареників. — Традиційно вареники з картоплею перемащую смаженою на олії цибулькою. З лівером роблю рідше, бо дорогий. А з сиром подаю у сметані. Роблю невеличкі. Поміщаю у глиняний горщик, щоб набралися смаку.

Розважав гостей українськими народними піснями та жартами уманський ансамбль "Катюша".

Зараз ви читаєте новину «Свято вареників провели в Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути