четвер, 23 жовтня 2008 18:11

Степан Очкусь зник із позиченими грішми

Степан Очкусь зник із позиченими грішми

Підприємець із міста Чорнобай 56-річний Степан Очкусь позичив 1 млн 200 тис. грн у земляків. У серпні чоловік зник. Міліція підозрює його в шахрайстві.

2002-го Степан Очкусь відкрив у райцентрі лісопилку. До того працював столяром у колгоспі. Почав виготовляти двері, альтанки, піддони. На закупівлю сировини чоловік позичав гроші у знайомих. Обіцяв 10% на місяць.

— Серед позичальників — підприємці Чорнобаю та Мельників, Іркліїва та Золотоноші. Усього вісім осіб, — розповідає перший заступник начальника Чорнобаївського райвідділу міліції Олег Носенко. — Справи Очкуся йшли доволі добре. Час від часу він позичав кошти, та суми були невеликі. Швидко їх віддавав. Тому й мав гарну репутацію.

Чоловік по кілька разів заставляв будинок, автомобіль і техніку з лісопилки. До літа за всіма кредитами сплачував вчасно. А в серпні зник із співмешканкою 41-річною Світланою Мунькою.

— Усі речі в будинку на місці, зник тільки автомобіль марки "жигулі", — каже слідча Алла Хоруженко.

Позичальники, не отримавши грошей за позиками, почали звертатися до суду. Суд передав справу до Чорнобаївського райвідділу міліції. Там її кваліфікували як шахрайство в особливо великих розмірах.

Поки кредитори Очкуся заявили про суму боргу в розмірі 1 млн 200 тис. грн. Проте вона може зрости. Подейкують, люди, які не хочуть афішувати свої статки, намагаються повернути позичені гроші самотужки. Ходять чутки, що чоловік також брав кредити у банках і кредитних спілках. Останню позику в розмірі 300 тис. грн — в одному з київських банків. Проте ніхто із представників кредитних спілок чи банків до міліції поки що не звертався.

У Степана Очкуся є троє дітей. Старші доньки Наталя й Олена заміжні, живуть із родинами. Молодша 20-річна Світлана живе з матір"ю, навчається у Східноєвропейському університеті у Черкасах. Де батько, дівчина не знає. Він жодного разу до неї не дзвонив.

— Батько зв"язався не з тими людьми, — говорить вона.

Нині лісопилка Очкуся не працює. Суд наклав на неї арешт.

Чорнобаївська міліція ще встановлює постраждалих і просить звертатися із заявами всіх, кому Степан Очкусь заборгував гроші.

Зараз ви читаєте новину «Степан Очкусь зник із позиченими грішми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути