Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 18:11

Степан Очкусь зник із позиченими грішми

Степан Очкусь зник із позиченими грішми

Підприємець із міста Чорнобай 56-річний Степан Очкусь позичив 1 млн 200 тис. грн у земляків. У серпні чоловік зник. Міліція підозрює його в шахрайстві.

2002-го Степан Очкусь відкрив у райцентрі лісопилку. До того працював столяром у колгоспі. Почав виготовляти двері, альтанки, піддони. На закупівлю сировини чоловік позичав гроші у знайомих. Обіцяв 10% на місяць.

— Серед позичальників — підприємці Чорнобаю та Мельників, Іркліїва та Золотоноші. Усього вісім осіб, — розповідає перший заступник начальника Чорнобаївського райвідділу міліції Олег Носенко. — Справи Очкуся йшли доволі добре. Час від часу він позичав кошти, та суми були невеликі. Швидко їх віддавав. Тому й мав гарну репутацію.

Чоловік по кілька разів заставляв будинок, автомобіль і техніку з лісопилки. До літа за всіма кредитами сплачував вчасно. А в серпні зник із співмешканкою 41-річною Світланою Мунькою.

— Усі речі в будинку на місці, зник тільки автомобіль марки "жигулі", — каже слідча Алла Хоруженко.

Позичальники, не отримавши грошей за позиками, почали звертатися до суду. Суд передав справу до Чорнобаївського райвідділу міліції. Там її кваліфікували як шахрайство в особливо великих розмірах.

Поки кредитори Очкуся заявили про суму боргу в розмірі 1 млн 200 тис. грн. Проте вона може зрости. Подейкують, люди, які не хочуть афішувати свої статки, намагаються повернути позичені гроші самотужки. Ходять чутки, що чоловік також брав кредити у банках і кредитних спілках. Останню позику в розмірі 300 тис. грн — в одному з київських банків. Проте ніхто із представників кредитних спілок чи банків до міліції поки що не звертався.

У Степана Очкуся є троє дітей. Старші доньки Наталя й Олена заміжні, живуть із родинами. Молодша 20-річна Світлана живе з матір"ю, навчається у Східноєвропейському університеті у Черкасах. Де батько, дівчина не знає. Він жодного разу до неї не дзвонив.

— Батько зв"язався не з тими людьми, — говорить вона.

Нині лісопилка Очкуся не працює. Суд наклав на неї арешт.

Чорнобаївська міліція ще встановлює постраждалих і просить звертатися із заявами всіх, кому Степан Очкусь заборгував гроші.

Сейчас вы читаете новость «Степан Очкусь зник із позиченими грішми». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть