четвер, 04 грудня 2008 16:59

Наталія Корнілова розробляє туристичні маршрути Черкащиною

Наталія Корнілова розробляє туристичні маршрути Черкащиною

41-річна Наталя Корнілова з Черкас сім років тому створила туристичну фірму "Намі". Возить туристів Україною, за кордон. Окрім того, фірма розробляє  туристичні маршрути Черкащиною.

Офіс Наталії Вікторівни розташований у багатоповерхівці на вулиці Смілянській, 65, що в центрі міста.

— Подорожувати люблю з дитинства. Із батьками об"їздила весь Союз. Маючи вже власну сім"ю, не переставала подорожувати. За освітою — інженер. Деякий час викладала. У тяжкі часи довелося займатися й торгівлею. Згодом за 8 тисяч доларів купили ось цю квартиру. Подумала: чого б своє хобі не перетворити на роботу? Так з"явилася наша турфірма, — усміхається Наталя Корнілова.

Перші кроки в бізнесі їй допомагали робити свекруха, чоловік, два сини, сестра.

— За рекомендацією взяли на роботу компетентного менеджера Олександра Кольцова. Із техніки мали домашній комп"ютер і факс. Поступово почали докупляти техніку й набирати на стажування студентів. Отримали ліцензії — агентську й туроператорську. Нині працюємо в Україні й за кордоном. Окрім того, самі розробили туристичний маршрут вихідного дня по області "Шляхами Золотої підкови". Їздимо по нових місцях Черкащини, розпитуємо людей, старожилів, що в них є цікавого для туристів. Таким чином познаходили багато нового. Ось подивіться, які в нашій області є каньйони. Ви могли б сказати, що це сфотографовано в нас? — Наталія Корнілова показує буклет.

На кожному розвороті ліворуч розміщені фотографії, праворуч — короткий опис. Унизу розписано, що до туру входить вартість дороги, медичної страховки, послуги екскурсовода. В окремих випадках  харчування.

Туризм завжди прибуткова справа

— Під час подорожі до монастиря у вартість путівки входить  вечеря та ночівля. Додатково оплачують квитки в музеї, — наголошує Наталія Вікторівна.

У турі вихідного дня Черкащиною туристи мають змогу відвідати на вибір історичні пам"ятки Черкас, монастирі, замки та каньйони області, гетьманську столицю Чигирин, Канів, Умань, Кам"янку, батьківщину Тараса Шевченка.

Будь-який маршрут по області коштує від 60 грн, Черкасами — від 30.

— Зазвичай для поїздки по області набирається два автобуси по 40 туристів, — каже Наталія Вікторівна.

На питання, який дохід від бізнесу має фірма, Корнілова відмовилася відповідати.

— Туризм, якщо ним займатися постійно, завжди прибуткова справа, але й ризикована, — зазначає вона.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Корнілова розробляє туристичні маршрути Черкащиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути