Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 16:59

Наталія Корнілова розробляє туристичні маршрути Черкащиною

Наталія Корнілова розробляє туристичні маршрути Черкащиною

41-річна Наталя Корнілова з Черкас сім років тому створила туристичну фірму "Намі". Возить туристів Україною, за кордон. Окрім того, фірма розробляє  туристичні маршрути Черкащиною.

Офіс Наталії Вікторівни розташований у багатоповерхівці на вулиці Смілянській, 65, що в центрі міста.

— Подорожувати люблю з дитинства. Із батьками об"їздила весь Союз. Маючи вже власну сім"ю, не переставала подорожувати. За освітою — інженер. Деякий час викладала. У тяжкі часи довелося займатися й торгівлею. Згодом за 8 тисяч доларів купили ось цю квартиру. Подумала: чого б своє хобі не перетворити на роботу? Так з"явилася наша турфірма, — усміхається Наталя Корнілова.

Перші кроки в бізнесі їй допомагали робити свекруха, чоловік, два сини, сестра.

— За рекомендацією взяли на роботу компетентного менеджера Олександра Кольцова. Із техніки мали домашній комп"ютер і факс. Поступово почали докупляти техніку й набирати на стажування студентів. Отримали ліцензії — агентську й туроператорську. Нині працюємо в Україні й за кордоном. Окрім того, самі розробили туристичний маршрут вихідного дня по області "Шляхами Золотої підкови". Їздимо по нових місцях Черкащини, розпитуємо людей, старожилів, що в них є цікавого для туристів. Таким чином познаходили багато нового. Ось подивіться, які в нашій області є каньйони. Ви могли б сказати, що це сфотографовано в нас? — Наталія Корнілова показує буклет.

На кожному розвороті ліворуч розміщені фотографії, праворуч — короткий опис. Унизу розписано, що до туру входить вартість дороги, медичної страховки, послуги екскурсовода. В окремих випадках  харчування.

Туризм завжди прибуткова справа

— Під час подорожі до монастиря у вартість путівки входить  вечеря та ночівля. Додатково оплачують квитки в музеї, — наголошує Наталія Вікторівна.

У турі вихідного дня Черкащиною туристи мають змогу відвідати на вибір історичні пам"ятки Черкас, монастирі, замки та каньйони області, гетьманську столицю Чигирин, Канів, Умань, Кам"янку, батьківщину Тараса Шевченка.

Будь-який маршрут по області коштує від 60 грн, Черкасами — від 30.

— Зазвичай для поїздки по області набирається два автобуси по 40 туристів, — каже Наталія Вікторівна.

На питання, який дохід від бізнесу має фірма, Корнілова відмовилася відповідати.

— Туризм, якщо ним займатися постійно, завжди прибуткова справа, але й ризикована, — зазначає вона.

Сейчас вы читаете новость «Наталія Корнілова розробляє туристичні маршрути Черкащиною». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть