четвер, 14 травня 2009 17:29

Людмила Ткаченко заблокувала трибуну

Хвора на діабет жителька міста Сміла, інвалід І групи Людмила Ткаченко заблокувала трибуну сесії міськради. Вимагала обміняти мікрофони із сесійної зали на інсулін для її лікування. За законом хворим на діабет інсулін видають безплатно. У цьому в міській комунальній аптеці жінці відмовили, стверджує вона.

До дискусії долучилися депутати. Звинуватили мера Сміли. Сесію затримали на 1,5 год., доки принесли інсулін хворій до трибуни.

— Деяким політичним силам у міській раді дуже хотілося зірвати сесію, — каже міський голова Сміли 38-річний Андрій Колісник. — Наскільки я знаю, жінка того ранку без перешкод отримала рецепт на ліки і з ним пішла на сесію. У неї якийсь конфлікт із керівником аптеки.

— Сьогодні в області проживає 43 287 хворих на діабет, з них інсулінозалежних — 6605 осіб. Усі вони перебувають на обліку й отримують необхідну кількість інсуліну у дільничних ендокринологів, — каже головний спеціаліст управління охорони здоров"я облдержадміністрації Лариса Кошова. — Тому нас і здивував випадок у Смілі, адже хвора на діабет жінка мала б звернутися спочатку до лікаря, а не в аптеку. Лікарі щомісяця оглядають хворих, кожному підбирають індивідуально препарат і його дозування.

Кошова каже, іноді видачу інсуліну затримували. Та це не було критичним. Картридж інсулінового препарату коштує 37–40 грн. Найдорожчі іноземні аналогові інсуліни обходяться бюджету у 8–10 тис. грн на рік для хворого. Генно-інженерні — 2,5–3 тис. на рік. Вітчизняні свинячі — 1,6 тис. грн. У першу чергу забезпечуються інсуліном вагітні й діти.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Ткаченко заблокувала трибуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути