пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:09

Кращі педагоги отримали по п"ять тисяч

Цього року обласна державна адміністрація вперше відзначила 10 педагогів грошовою премією імені народного вчителя України Олександра Захаренка. По 5 тис. грн вручили до Дня вчителя.

Премії отримали, зокрема, дружина покійного Олександра Захаренка Віра, Ларіон Кияновський, керівник станції юних туристів з Умані, та Іван Рибалка, послідовник Захаренка, директор Сахнівської школи. А також молоді вчителі — переможці обласного конкурсу "Вчитель року": Тетяна Кисленко та Андрій Чумак з Черкас, Галина Коцаба та Марія Лисиця зі Сміли й Сергій Кущенко з Ватутіного.

— Нині використовуємо проектне навчання. Уроки літератури проводжу спільно з учителем історії, уроки мови — з бібліотекарем, — розповідає 39-річний Сергій Кущенко, він уже 16 років викладає українську мову в Ватутінській школі N 2.

Дружина Кущенка Таміла працює разом із чоловіком.

— Премію ще не витратили, — каже. — Син у цьому році школу закінчує, то, може, ноутбук купимо.

Премію заснували на честь Олександра Захаренка — директора Сахнівської школи Корсунь-Шевченківського району. Він проводив уроки під відкритим небом, виховував дітей у праці. У його школі була обсерваторія, басейн, музей, спорткомплекс. Захаренко помер у 2002 році.

Зараз ви читаєте новину «Кращі педагоги отримали по п"ять тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути