четвер, 05 лютого 2009 20:09

Директор музичної школи оголосив голодування

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Колишній директор кам’янської музичної школи Сергій Чуприна (у центрі) розмовляє зі знайомими  у  приміщенні  райдержадміністрації. Чоловік оголосив голодування. Вимагає поновити його на посаді
Колишній директор кам’янської музичної школи Сергій Чуприна (у центрі) розмовляє зі знайомими у приміщенні райдержадміністрації. Чоловік оголосив голодування. Вимагає поновити його на посаді

В приміщенні Кам"янської райдержадміністрації з вівторка голодує 40-річний Сергій Чуприна. Чоловік вимагає поновити його на роботі. 19 січня районний суд визнав незаконним звільнення його з посади директора міської музичної школи.

Чуприна стоїть у вестибюлі. Неподалік розмістився лоток райспоживспілки, де торгують пиріжками. Пахощі чути на весь вестибюль. На стіні розвішані плакати: "Голодую", "Справедливість є, за неї варто боротися".

Ночує Чуприна на стільцях. П"є  лише воду з медом.

— Минулого року 5 травня мене викликала начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Марченко, — пояснює чоловік. — Мотивуючи недотриманням закону щодо здачі в оренду одного з приміщень школи, вручила мені трудову книжку. 12 травня звернувся до районного суду з позовом. Просив поновити на роботі, стягнути заробітну плату за час вимушеного прогулу та відшкодувати моральну шкоду.

19 січня районний суд задовольнив позовні вимоги Сергія Чуприни щодо поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу повністю. У частині стягнення моральної шкоди — частково. Йому мають повернути 18 тис. грн.

Сергій Чуприна неодружений, дітей не має. Депутат міськради від БЮТу. На посаді його не поновили і досі. Тому чоловік оголосив голодування.

Начальник відділу культури Людмила Марченко стверджує, що рішення районного суду ще не набрало юридичної сили.

— У строки, встановлені законом, ми подамо апеляцію, — каже вона. — Якщо і тоді рішення буде не на нашу користь, ми йому підкоримося.

Зараз ви читаєте новину «Директор музичної школи оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути