Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 17:09

Які легковики обирають жінки

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Житло в Києві Оксана Гошва орендує. Переселяючись на нову квартиру, речі перевозить своїм ”Ніссаном Мікра”. Автівка має місткий салон та багажник
Житло в Києві Оксана Гошва орендує. Переселяючись на нову квартиру, речі перевозить своїм ”Ніссаном Мікра”. Автівка має місткий салон та багажник

Підприємець 26-річна Оксана Гошва їздить "Ніссаном Мікра".

— Побачила якось на вулиці — одразу закортіло й собі таку. Симпатична машинка, — каже. — Добре пробирається через міські затори. У "мікри" високий кліренс, так що вона легко вискакує на тротуарні бордюри. Розігнати її складно, та в цьому є плюс — не потрапиш в аварію.

"Мікра" має парктронік — пристрій, що допомагає припаркуватися, не зачепивши інші авто.

Житло у столиці Оксана винаймає. "Мікра" тричі ставала в пригоді під час переїздів.

— У багажнику й на задньому сидінні вміщається багато торб, а пральку перевозила на передньому сидінні, — усміхається.

Киянка Катерина Безсудна, 22 роки, їздить червоним "Пежо-207". Чотири місяці тому віддала за нього $24 тис. Машина має кондиціонер, дві подушки безпеки.

— Мені подобаються датчики світла й дощу. Автоматизовані двірники вмикаються при перших краплинах дощу, фари — коли раптом заїдеш у темний тунель або підворіття. На своїй першій машині я часто плутала ці перемикачі, — розповідає Катерина. — Рулити машиною легко, бо кермо має гідравлічний підсилювач. Коли їду на своїй крихітці, ніхто не підрізає. Мабуть, шкодують її. У заторах пролазить у вузькі шпари між іншими машинами. Отже, можу проїхати швидше за інших.

Машину з кузовом хетчбек паркувати найзручніше

Директор центру "Автоледі", 30-річна Ольга Байбородіна, навчає жінок вправному керуванню:

— Жіночий автомобіль має бути економним, маневровим і компактним. Я їжджу на хетчбеку "Кіа Ріо". Як усі жінки, звертала увагу на екстер"єр авто й колір. Моя "кіа" руденька, помітна на дорозі. А ще жінки підбирають машину під колір чобіт, — сміється Ольга. — Я взяла з кузовом хетчбек. Такими паркуватися найзручніше.

Раніше Ольга їздила авто з механічною коробкою передач. У "кіа" вона автоматична.

— Різниця така ж, як між пральною машинкою-автоматом і ручним пранням, — запевняє. — Об"єм двигуна в "ріо" 1,4 літра, тому вона м"яко рушає, а не рве з місця. Ще одна перевага: авто блокує дверцята водія, доки він не вийме ключа із замка запалення. Отже, не зачиниш ключів всередині машини.

Водіям-початківцям краще починати керувати з маленького, жіночого авто, вважає Ольга. Хоча великі машини комфортніші й безпечніші. Що менший капот, то більше ушкодження під час аварії. Щоб обрати безпечну автівку, вона радить переглядати в Інтернеті результати краш-тестів.

— Двигун безпечних машин під час зіткнення має опускатися донизу, а не входити в салон. Тоді водій і, наприклад, збитий пішохід постраждають якнайменше. А двигуни китайських авто ввалюються в салон, — розповідає Петро Кутовий, 36 років, керівник станції техобслуговування "Пежо", що на Залізничному шосе в Києві.

Жінкам Петро радить звертати увагу на ергономічність салону. Перш ніж купувати, треба сісти в машину, підлаштувати під себе сидіння, понатискати всі кнопки.

— Якщо до чогось доводиться тягнутися, це заважатиме кермувати, — каже. — Усі системи, наприклад магнітола, мають вмикатися одним дотиком. Інакше відволікатиметеся від дороги.

Зараз ви читаєте новину «Які легковики обирають жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути