пʼятниця, 02 листопада 2012 13:48

Щоб не псувати нігті, посуд слід мити гірчицею і содою

Щоб не псувати нігті, посуд слід мити гірчицею і содою
Фото: vodoley2000.com

Тернополянка Валентина Вершигора, 24 роки, понад 2 роки страждала від ламкості нігтів.

"Дівчата думають, який краще манікюр зробити, раз по раз змінюють то форму нігтя, то колір лаку. А я тільки про одне мріяла: щоб нігті нарешті цілі були. А то просто шматками відпадали. Не те що довгих відростити – навіть коротких не могла мати, весь час ламалися", - згадує вона.

Інна випробувала багато різних способів, як укріпити нігті.

"Я слухала всіх порад, які давали знайомі. Спершу щовечора змазувала нігтьову пластину долькою лимона і оливковою олією. Потім приймала багато кальцію – як у таблетках, так і в продуктах. Сир уже бачити не могла, щодня їла, бо ж він багатий на кальцій. Купувала в аптеці усілякі вітаміни, суміші ефірних олій і пивні дріжджі. Потім  йодом змащувала нігті раз на тиждень. Казали, частіше не можна.  І навіть ванночки із морською сіллю робила – вода потрапляла усередину нігтя,  ставало тільки гірше", - перераховує випробувані методи тернополянка.

Через ламкість нігтів дівчина мила посуд тільки у рукавицях. Але це теж не рятувало.

"Після кожного нового способу укріплення ефект був на день-два. А потім нігті знову ставали ламкими. Урешті-решт я зрозуміла, що жоден із методів мені не підходить. Тоді змішала усі мені відомі. Втрачати усе одно вже не було чого. Насамперед  відмовилася від хімії при митті посуду – перейшла на гірчицю і соду. Будь-які рукавиці рвуться, і миючі засоби так чи інакше потрапляють на нігті і шкодять їм. Потім почала частіше змащувати руки і нігті кремом – десь прочитала, що нігті ламаються і від частого сидіння за комп'ютером, тому їх треба часто зволожувати. А насамкінець змішала в одній мисочці трохи теплої води, йод, морську сіль, лимон, оливкову олію. Потримала руки у такій ванночці півгодини. Почала робити такі процедури двічі-тричі на тиждень", - говорить Валентина.

Уже за два тижні тернополянка помітила, що нігті почали ламатися менше.

"Я не дуже вірила, що це мені допоможе – бо кожен з цих способів укріплення використовувала потроху і раніше. Про всяк випадок використала ще й метод візуалізації – дивилася на хворі нігті і уявляла, які вони здорові і сильні. А ще перестала використовувати пилочку і зовсім відмовилася від будь-яких лаків. На диво, нігті і справді стали міцними.  Досі не знаю, що стало для мене найдієвішим. Але головне, що ефект є. Тепер усім кажу: нігті треба укріплювати комплексно", - радить Вершигора.

 

Зараз ви читаєте новину «Щоб не псувати нігті, посуд слід мити гірчицею і содою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути