середа, 18 квітня 2012 19:50

Нігті протирайте лимонною скибкою

Хочете мати гарні й здорові нігті - їжте сир, рибу, моркву, пийте молоко й томатний сік. Кришаться, коли в організмі бракує вітаміну С і кальцію. Якщо розшаровуються й  кришаться, припиніть мити посуд без рукавичок. Від частого контакту з водою нігті стають товстіші. Від виснажливих дієт - ламкі.

Можна наростити нігті за 200 гривень, але мати обвітрені руки, бо поскупились на крем за десятку. Мастіть руки кремом перед сном, втирайте його у нігтьові пластини.

Ідеальний весільний манікюр - короткий. Довгими нігтями незручно в церкві хреститися, обручки одягати. Одна клієнтка загадала наростити на 2 сантиметри. Доки вдягалася, два нігті зламала й порвала колготки. Якби ми їх трохи не підпиляли, наречений, мабуть, злякався б.

Навіть серед дуже дорогих лаків є підробки. Звичайний прозорий продають під етикеткою лікувального, а там - ні кальцію, ні вітамінів. Краще купіть вітамін А в желатинових капсулах і втирайте в пластину.

Лаки за 5 і 50 гривень відрізняються. Дорожчий довше залишається на нігтях свіжий і насичений. А між лаками за 50 і 100 гривень - різниці нема.

Поламані нігті дехто підклеює "Моментом". Він, як смола: доки ніготь не відросте, не виведеш.

Здорові нігті - рожеві. Якщо пожовтіли - маєте проблеми з печінкою або недавно перехворіли на грип. Коли почервоніли - треба перевірити кров. Сині вказують на проблеми із серцем, білі - на початок анемії.

За тиждень у жінок нігті відростають на міліметр, у вагітних і чоловіків - на півтора. У шульги швидше на лівій руці, у правші - на правій. Повністю відростають за чотири місяці. Для прискорення росту нігтів їжте холодець і желе з натуральним желатином.

В Україні жодного випадку не зафіксовано, щоб у манікюрному салоні клієнт заразився СНІДом. Бактерії, грибки, збудники герпесу й гепатиту при мікротравмах занести можна. Просіть майстра, аби при вас стерилізував інструменти й вимив руки. Для дезінфекції замало 5 хвилин потримати ножиці та щипці в спирті чи перекисі водню. Очищення триває 2-3 години, тому в майстра має бути щонайменше три набори.

Манікюр треба освіжати раз на два тижні, педикюр - щомісяця.

Найкрасивіші руки в учителів, найстрашніші - у спортсменок і посудомийниць, за моїми спостереженнями. Маю клієнтку - дружину власника автосалону. Їй 30, дуже заможна жінка, а руки - як у 50-річної. Принципово все робить сама - миє посуд, прибирає двоповерховий будинок, підмиває дітей і порається на городі. Прошу, щоб одягала рукавички, але в неї алергія на латекс і поліетилен.

Жінки-політики підтягують на руках шкіру, видаляють пігментні плями й жир. Приблизно тисячу гривень коштують омолоджувальний пілінг. Раз на тиждень робіть маски з меду й молока, або сиру з медом. Нігті протирайте лимонною скибкою.

Торік було модно покривати акрилові нігті сухоцвітами, розписувати геометричними візерунками. З пластика ліпили скульптури. Смішно бачити жінок із такими нігтями в маршрутках. Приходжу в жек, а там сидить жіночка з довгими фіолетовими нігтями, а на них півкілограма пластику - лілії, незабудки. Замовляє додому сантехніка. Щоб записати адресу, вона півхвилини намагається взяти ручку.

Зараз модні короткі нігті бежевого, слонової кістки, блідо-рожевого кольорів. Зелені й салатові роблять жінку подібною до жаби. Фіолетові й сині перетворюють шкіру рук на блідо-зелену, як у покійника. Малювати увесь ніготь червоним старомодно. Такі пасуватимуть дівчині, яка збирається на дискотеку, але не бізнес-леді.

Бантики, квіти, гілки - тренди для молоді. Кристали Сваровські - для гламурних дам. Вийшли з моди гострі котячі й квадратні нігті. Найчастіше замовляють натуральну форму - мигдалеподібну або овал.

Вічним залишається тільки французький манікюр. Замість білого влітку його можна розфарбовувати в жовтогарячий, рожевий і червоний відтінки.

Зараз ви читаєте новину «Нігті протирайте лимонною скибкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути