субота, 21 квітня 2012 12:21

За кольором нігтів можна визначити стан здоров'я людини

За кольором нігтів можна визначити стан здоров'я людини
ФОТО: dabao.net.ua

"Здорові нігті мають рожевий відтінок. Якщо нігтьова пластина пожовтіла — маєте проблеми з печінкою, або недавно перехворіли грипом. Якщо почервоніли, вам треба перевірити кров. Сині нігті вказують на проблеми з серцем. Білі — на початок анемії", - манікюрниця Анна Пащенко дає поради, як доглядати за нігтями.

"Якщо нігті послоїлися, не спішіть стригти. Краще підпиляти. Відмовтеся від металевих пилок. Краще придбайте дорожчу скляну. Вона не буде подразнювати шкіру навколо нігтя. Якщо в вас довгі нігті, намагайтеся раз на тиждень чистити їх з внутрішньої сторони маленькою щіточкою з милом. Мікроби, які там знаходяться, можуть занести у кров інфекцію навіть при мінімальному порізі".

В Україні жодного випадку не зафіксовано, щоб у манікюрному салоні клієнт заразився СНІДом.

"Треба, аби щипчики і ножиці були у крові, щоб СНІД занести. А бактерії, грибки, збудники герпесу і гепатиту при мікротравмах занести можна. Для цього просіть майстра, аби при вас стирилізував інструментиі  і вимив руки".

Для дезинфекції замало 5 хвилин потримати ножиці і щипці в спирті чи перекисі водню. "Повна очистка інструментів займає 2-3 годин. У майстра має бути не менше трьох наборів інструментів. Поки облуговує наступного клієнта, інструмент проходить дизенфекцію. Лосьйони, спреї і креми, які використовуються для манікюру і педикюр, повинні містити противірусні та антибактеріальні компоненти".

Не можна робити манікюр, якщо маєте навколо нігтів бородавки, задирки, помітили грибок на нігтях, руках чи ногах. Тоді шкіра свербить, нігті стають твердими, жовто-коричневими, шаруються.

Манікюр треба освіжати раз на два тижні, педікюр — раз у місяць

"Неправда, що руки розповідають усе про людину. За моїм досвідом, найкрасивіші руки у вчителів, найстрашніші — у спортсменок і посудомийниць. Серед моїх клієнток є дружина власника одного з автосалонів. Дуже заможна жінка. Їй 30, а руки як в 50-річної. Вона принципова. Не наймає прибиральниць. Сама миє посуд, прибирає двоповерховий будинок, підмиває дітей і порається на городі. Прошу, щоб одягала рукавички, але у неї алергія на латексні і поліетиленові рукавички", - каже манікюрниця.

Зараз ви читаєте новину «За кольором нігтів можна визначити стан здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути