неділя, 25 березня 2012 18:00

Через нарощені нігті може початись зараження крові

Через нарощені нігті може початись зараження крові
Найпоширеніша хвороба від нарощування - пліснявіння нігтів ФОТО: moi-manikur.ru

Киянка Оксана Патась, 20 років, отримала хворобу через нарощування нігтів.

"Три роки ходила із штучними нігтями. Згодом вони стали чутливими до перепаду температури, навіть посуд помити не могла. Останньою краплиною стала велика жовта пляма на нігті під акрилом. В розпачі пішла до своєї манікюрниці, вона заспокоїла мене. Сказала, що пляма, скоріш за все, з'явилася від удару. І ніякої загрози немає.

Перелякана, вирішила позбутися їх. Майстер спеціальною машинкою - фрезою, яка зовні нагадує маркер і працює від електромережі, поспилювала мені штучні нігті, тим не менш тонкий шар матеріалу лишився, бо сильно пекло, і я не витримувала далі.

Знаю приклади дівчат, які відкушували штучні нігті зубами. Це дуже боляче, і є ризик зірвати натуральний."

Майстер нігтьового сервісу Алтуніна Катерина, 21 рік, із Запоріжжя, каже найпоширеніше хвороба від нарощування - пліснявіння нігтів.

"Між матеріалом і нігтем утворюється повітряна кишеня а на самому нігті з'являється пляма зеленого кольору. У такому випадку необхідно спиляти матеріал і пляму фрезою, обробити уражене місце препом - це рідина для знежирення, і зробити корекцію заново".

Ламкість, розшаровування і жовтий відтінок від того, що матеріал перекриває доступ кисню і як наслідок поганої роботи манікюрниці. Некомпетентні майстрині запилюють абразивною пилкою, а треба м'яким пуфом.

"Якось, зробила манікюр в одному із місцевих салонів і отримала панарицій, це загноєння біля кутикули. У манікюрниці були дуже гострі інструменти, якими вона поранила мені нігті біля їхньої основи, поранила так, що в мене дірки в пальцях лишилися. Нігті лікувала три-чотири місяці. Панарицій вирізала у лікарні. Медики казали, що манікюр може призвести до зараження крові, якщо інструменти своєчасно не обробити".

Із симптомами захворювань нігтів треба звертатися до дерматолога, подолога, або майстрів манікюру, які пройшли курси лікування нігтів.

Зараз ви читаєте новину «Через нарощені нігті може початись зараження крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути