понеділок, 13 лютого 2012 00:30

Грибок ніг призводить до екземи

— Раптово почали свербіти ноги, пробувала робити ванночки та мазати кремами, але нічого не допомагало, — розповідає уманка Марина, 32 роки. — Лікар сказав, що це грибок. Звідки взявся, не розумію. Щодня приймаю душ, також часто ходжу в баню з подругами.

Найчастіше пацієнти дерматологів скаржаться на грибок після відвідування сауни чи басейну. Інфекція також передається через ванну, якщо вдома хтось хворіє.

— Заразитися може вся родина, — говорить дерматолог Яна Приходько, 32 роки. — Перші симптоми — почервоніння, з'являються лусочки, печіння, зуд, неприємний запах. Після хворого потрібно ретельно дезінфікувати ванну кімнату. Душ можна приймати у гумових шльопанцях. Ні в якому разі не взувайте чуже взуття. Слідкуйте за дітьми, бо люблять міряти туфлі дорослих.

Неякісне чи затісне взуття, пітливість ніг сприятливі для розвитку грибка. Інфекція розвивається, якщо в людини імунітет ослаблений іншими хворобами — цукровим діабетом, артрозом чи глистами.

— Хвороба починається на гладкій шкірі стопи, потім грибок розмножується і зачіпає нігті. Якщо не лікуватися, захворювання може спричинити деформацію нігтів, мікробну екзему. У таких хворих частіше виникають алергії на медикаменти.

Радить під час лікування ретельно просушувати взуття, мати дві пари змінного. Використані шкарпетки викидати.

Зараз ви читаєте новину «Грибок ніг призводить до екземи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути