субота, 20 жовтня 2018 01:35

8 предметів гардеробу, які шкодять здоров'ю
8

Деякі з цих речей небезпечні, хоча й гарні. Ми навіть не підозрюємо, що головний біль може бути пов'язаний з неправильно підібраною сумкою, а постійна печія - з тиском від занадто вузької білизни.

1. Вузькі джинси

 

Занадто вузькі джинси підсилюють тиск на нервові закінчення і перешкоджають вільному кровообігу, що може привести до оніміння ніг, набряків і загострення варикозу. Медики порівнюють вузькі штани з корсетом і навіть придумали вислів "джинсовий таз" для підлітків, чиї тазові кістки деформовані і недорозвинені через постійне носіння вузьких джинсів. Крім того, денім із щільною посадкою натирає шкіру, збільшує потовиділення і тим самим створює ідеальне середовище для розмноження бактерій.

2. Взуття на високих підборах

 

Дослідження доводять, що часте носіння взуття на високих підборах змінює механіку ходьби, деформуючи м'язи, сухожилля і суглоби ніг. Наслідки від носіння високих каблуків зберігаються роками і значно збільшують ризик травм в майбутньому.

3. Взуття на пласкій підошві

 

Зручні балетки, шльопанці і сандалі можуть бути не менш небезпечні, ніж високі підбори. Вони не підтримують стопу і не дозволяють м'язам ніг функціонувати оптимально, що може привести до проблем з колінами і спиною. Плоска підошва не амортизує удар п'яти об поверхню землі, через що при ходьбі наш скелет отримує мікротравми. Вибирайте взуття з контурною товстою підошвою, що забезпечує підтримку природного вигину ступні. Якщо ж ви змушені провести цілий день в не надто комфортному взутті, робіть вправи - кілька разів зігніть і розігніть ступні, зробіть обертання, потрясіть ногами, щоб зняти напругу м'язів.

4. Стрінги

 

Носіння стрінгів сприяє поширенню бактерій і розвитку різних жіночих захворювань, провокує роздратування шкіри через щільне прилягання до неї і підвищує ризик розвитку грибкових інфекцій.

5. Великі сумки

 

Небезпека великих сумок полягає не в їх розмірі, а у вазі речей, якими ми їх набиваємо. Носіння важкої сумки негативно впливає на поставу і ходу, перенапружує м'язи і суглоби в області шиї і здавлює плечові зв'язки, що може привести до затискання нерва. Плече, на якому висить сумка, мимоволі піднімається вище, хребетні диски зміщуються.

Взагалі сумка, яку ви весь час носите з собою, повинна важити не більше 10% від маси вашого тіла. Проведіть маленький тест перед покупкою. Візьміть вподобаний екземпляр в одну руку, а другою дістаньте до дна сумки. Якщо ваша рука в пошуках дна "потонула" по лікоть або більше, шукайте інший аксесуар: цей для вас завеликий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери назвали топові кольори осені

6. Коригувальна білизна

 

Стягуюча білизна може візуально зробити вас стрункішою. А ще привести до порушення кровообігу і збільшити ризик виникнення варикозу. Вибирайте правильний розмір і не носіть коригуючу білизну щодня.

7. Важкі сережки і дешева біжутерія

 

Постійне носіння важких металевих прикрас може розтягнути мочки вух. Чергуйте їх з "гвоздиками" або вибирайте пластикові сережки замість металевих. Недорогі ж прикраси можуть містити небезпечні метали та хімікати. Вчені з США протестували 99 прикрас з 14 різних мережевих магазинів. Аналіз підтвердив наявність в біжутерії миш'яку, кадмію, свинцю і ртуті в таких кількостях, які вважаються небезпечними для життя. В ході іншого дослідження вчені з'ясували, що з 103 зразків дешевої китайської дитячої біжутерії 12% містять небезпечну кількість кадмію - одного з найбільш токсичних металів.

8. Вовняні светри

 

Одяг з вовни може спровокувати роздратування і висипання, особливо у власників сухої шкіри. Носіть вовняні светри поверх бавовняних сорочок з довгими рукавами, щоб мінімізувати контакт вовни з тілом, і користуйтеся зволожуючими засобами для шкіри.

При знайомстві ми оцінюємо людей за трьома основними параметрами: зовнішність, голос і мова. Виявляється, що усього 7% першого враження залежить від теми розмови, 38% - від голосу й тону, а цілих 55% - від зовнішності.

Зараз ви читаєте новину «8 предметів гардеробу, які шкодять здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути