Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2016 11:28

Volkswagen заплатить США компенсацію в розмірі $10 млрд

Volkswagen заплатить США компенсацію в розмірі $10 млрд

Німецька компанія Volkswagen погодилася виплатити як мінімум $10 млрд. Цим вони компенсують судові позови американського уряду та власників автомобілів. Позивачі стали частиною скандалу з програмним забезпеченням, яке штучно занижувало показники викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Сторони мали домовитися про вирішення цього питання до 21 квітня. Цей термін встановив федеральний суддя Чарльз Брейер. Він заявив, що переобладнання 600 тис автомобілів і зняття їх з експлуатації стане першим кроком до вирішення проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умілець збудував з дерева електромобіль майбутнього

Автовиробник боровся за відновлення довіри клієнтів після вересневого зізнання. Тоді компанія заявила про встановлення скандальної системи. Вона дозволяла успішно проходити лабораторні тести на виявлення викидів шкідливих речовин в атмосферу. Це затримало випуск щорічного фінансового звіту та призвело до перенесення щорічної зустрічі акціонерів фірми.

Нагадаємо, у США проходять тести нового місткого кросовера від Volkswagen.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen заплатить США компенсацію в розмірі $10 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути