вівторок, 13 травня 2014 19:15

В КМДА відзвітували з приводу оренди дорогих автомобілів

В КМДА відзвітували з приводу оренди дорогих автомобілів
Фото: golos.ua

Київська міська державна адміністрація виправдалася з приводу укладення договору на послуги перевезення для своїх співробітників після критики ЗМІ.

Як заявили у відомстві, КМДА укладала договір оренди з комунальним підприємством "Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)" на надання послуг з перевезення пасажирів наземним транспортом поза розкладом (транспортні послуги для службових поїздок). Конкурс на послуги оренди автомобілів було оголошено ще в листопаді 2013 року, на участь у ньому подали заявки дві компанії: ДП "Автобаза Державного управління справами" на суму 23 млн грн та КП "АТП виконавчого органу Київської міської ради" на суму 15,4 млн грн.

Процедура закупівлі транспортних послуг було розпочата в лютому 2014 року, оголошення про купівлю опубліковано в "Віснику державних закупівель" 25 лютого 2014, тобто до прийняття постанови Кабміну України від 1 березня про розпродаж 1,5 тис. міністерських автомобілів.

"На даний момент підписано розпорядження голови КМДА про зменшення кількості автомобілів і вартості їх оренди згідно з постановою КМУ від 1 березня. Київська міська державна адміністрація вдвічі скорочує суму договору оренди на використання службових автомобілів", - кажуть у КМДА.

Разом з тим у відомстві акцентують увагу на тому, що автомобілі, які знаходяться на балансі КП "АТП КМДА", мають вік експлуатації понад 10 років - 30% авто, а 46,4 % - від 5 до 10 років. Зокрема, автомобіль Chrysler - 2005 року випуску, Toyota Land Cruiser - 2003 роки, автомобілі Opel Omega 2001-2003 років, Toyota Camry - 2004-2013 роки.

"Вважаємо, що ці автомобілі за віком не можна відносити до складу елітних", - резюмували в КМДА.

Нагадаємо, що раніше Київська міськдержадміністрація уклала 25 квітня договір з комунальним автотранспортним підприємством на послуги перевезення для своїх співробітників. Контракт укладено на 15,42 млн грн (майже $1,3 млн).

Зараз ви читаєте новину «В КМДА відзвітували з приводу оренди дорогих автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути