среда, 26 мая 2021 09:00
Наталья Соколан
Наталья Соколан
Журналистка

Помста

– Чим більше знаю людей, тим більше подобаються собаки, – цитує класика подруга, дивлячись, як якийсь чоловік на дитячому майданчику шарпає 2-річного сина. Малий рюмсає. Батькові не подобається, що той наполегливо відстоює свої забаганки. Мати стоїть поряд. Виховання криком перекидається на неї: "Як ти його виховуєш!"

– От тварина не вчинить зла заради зла, – зітхає приятелька.

Кажуть, улюбленці схожі на своїх господарів. Усі коти в моєму дитинстві виявлялися з крутим норовом. Білосніжна Поля напала на сусідку, обідрала лице й голову хворому татові, дратувалася від будь-якого незвичного чи гучного звуку. Чи були ми надто експресивною родиною? Скоріше, навпаки. Але перших Поліних кошенят мати, за сільським звичаєм, втопила в банці.

Покійний дід сестриного чоловіка був фронтовиком. Характер мав лихий. Дружину й дітей лаяв, бив. Сусідів міг крутим слівцем обізвати. Діставалося й живності. Усі терпіли, під руку намагалися не попадатися. Скалічених життям і війною вистачало в ті роки. Чи прощали – не знаю, але терпіли: все ж чоловік у хаті.

У діда був кінь, якого той лаяв, а нерідко й бив. Одного разу дід пішов чистити стійло й підсипати сіна. Що там уже сталося, не знаю, але знайшли діда мертвим. Кінь перегриз шию.

Сейчас вы читаете новость «Помста». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть