середа, 26 травня 2021 09:00
Наталія Соколан
Наталія Соколан
Журналістка

Помста

– Чим більше знаю людей, тим більше подобаються собаки, – цитує класика подруга, дивлячись, як якийсь чоловік на дитячому майданчику шарпає 2-річного сина. Малий рюмсає. Батькові не подобається, що той наполегливо відстоює свої забаганки. Мати стоїть поряд. Виховання криком перекидається на неї: "Як ти його виховуєш!"

– От тварина не вчинить зла заради зла, – зітхає приятелька.

Кажуть, улюбленці схожі на своїх господарів. Усі коти в моєму дитинстві виявлялися з крутим норовом. Білосніжна Поля напала на сусідку, обідрала лице й голову хворому татові, дратувалася від будь-якого незвичного чи гучного звуку. Чи були ми надто експресивною родиною? Скоріше, навпаки. Але перших Поліних кошенят мати, за сільським звичаєм, втопила в банці.

Покійний дід сестриного чоловіка був фронтовиком. Характер мав лихий. Дружину й дітей лаяв, бив. Сусідів міг крутим слівцем обізвати. Діставалося й живності. Усі терпіли, під руку намагалися не попадатися. Скалічених життям і війною вистачало в ті роки. Чи прощали – не знаю, але терпіли: все ж чоловік у хаті.

У діда був кінь, якого той лаяв, а нерідко й бив. Одного разу дід пішов чистити стійло й підсипати сіна. Що там уже сталося, не знаю, але знайшли діда мертвим. Кінь перегриз шию.

Зараз ви читаєте новину «Помста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути