Як харчується дієтолог Наталія Самойленко
Понеділок
8.00 Сніданок
Яблучний фреш, грінки із сирною пастою - м'який сир зі сметаною та зеленню.
11.00 Підобід
Сухофрукти - інжир та курага.
14.00 Обід
Сьомга з овочами (морква, спаржева квасоля, капуста броколі), приготована у пароварці, салат із зелених овочів - листя салату, рукола, зелений перець, огірок.
17.00 Полуденок
Грейпфрут
19.00 Вечеря
Картопля, зварена в мундирі, квашена капуста, малосольний оселедець, зелень - цибуля, черемша
Вівторок
8.00 Сніданок
Варений рис із овочевим салатом - перець, помідор, кріп, оливкова олія, насіння льону. Чайну ложку меленого насіння льону додаю до більшості страв. У ньому багато вітамінів і поліненасичених жирних кислот.
11.00 Підобід
Два яблука. Кожна жінка повинна за день з'їдати хоча б одне. Ці фрукти допомагають зберігати молодість шкіри. Я зазвичай їм два. Разом із кісточками - в них багато йоду, киянам цього мікроелемента бракує.
13.00 Обід
Суп-пюре (морква, броколі, цвітна капуста, селера, цибуля-порей), чорний хліб, тушковане філе тілапії, помідор.
16.00 Полуденок
Три ківі.
18.00 Вечеря
Кефір, чайна ложка насіння льону. Вечеря легка, бо завтра розвантажувальний день. Його легше витримати, якщо з вечора їсти менше.
Середа
Упродовж дня - чиста вода, трав'яний чай (ромашка, кропива, меліса).
Для розвантажування найсприятливіші дні молодого й повного місяця. Треба випивати не менше 2,5-3 літра води. Аби вирахувати свою денну норму рідини, потрібно вагу помножити на 30 мілілітрів.
Четвер
8.00 Сніданок
Салат із тертої моркви й білокачанної капусти без олії та солі. Його називають щіткою - він вимітає з товстого кишечника всі залежі. Такий салат слід уживати хворим на запори. Здоровим - раз на тиждень для профілактики.
11.00 Підобід
Два яблука.
14.00 Обід
Тушковані овочі (заморожена суміш із цвітної капусти, броколі та моркви) з оливковою олією.
16.00 Полуденок
Апельсиновий сік.
18:30 Вечеря
Гречана каша і салат із болгарського перцю, листя салату, огірка, кропу та петрушки. Наступного дня після голодування слід уживати лише рослинну їжу - для максимального ефекту.
П'ятниця
8.00 Сніданок
Гречана каша і свіжий огірок.
11.00 Підобід
Варений буряк із чорносливом.
14.00 Обід
Суп із мідій, цибулі, зелені й сочевиці, шматок хліба із пророщеного пшеничного зерна - це чемпіон із вмісту клітковини, вітамінів групи В, магнію, калію.
16.00 Полуденок
Два яблука.
19.00 Вечеря
Моцарела з базиліком, оливками, помідорами і соусом песто. Магазинний майонез треба виключити з раціону - він постачає шкідливі трансжири і багато кілокалорій. Є інші соуси, наприклад, песто:
- зелений базилік - 100 г
- петрушка - 10 г
- оливкова олія - 50 мл
- кедрові горіхи - 20 г
- волоські горіхи - 20 г
- часник - три зубчики
- сіль - за смаком.
Збити у блендері, поступово додаючи оливкову олію. Песто смакує з макаронами, свіжими овочами, чорним хлібом, салатами.
Магазинний майонез треба виключити з раціону - він постачає шкідливі трансжири і багато кілокалорі
Субота
9.00 Сніданок
Омлет з овочами (помідори, перець, зелень), сир, чай.
11:00 Підобід
Три ківі.
14.00 Обід
Борщ зі сметаною, шматок хліба з пророщеного пшеничного зерна.
17.00 Полуденок
Салат із яблук, моркви і волоських горіхів.
19.00 Вечеря
М'який сир із зеленим кропом.
22.00 На ніч
Кефір.
Неділя
9.00 Сніданок
Кава, шоколад, млинці з сиром.
12.00 Підобід
Фруктовий салат - ківі, апельсин, яблуко, банан.
15.00 Обід
Борщ зі сметаною, грінки із зеленню, помідором і авокадо.
19.00 Вечеря
Піца (у вихідні дозволяю собі такі вільності), салат із помідорів, зелені й песто, сухе червоне вино.
Комментарии