Ексклюзивы
вторник, 08 декабря 2009 11:29

"Дем"янович каже, що нам треба Піночета. Тому він за Яника"

14 вересня. Новина з розряду супернеприємних. Янукович збільшує пенсію до 284 грн. Очевидно, вони виграють. Усе куплено. А як же "Он недоступен звону злата"?

Тьотя Женя Костенко агітує за Януковича. Нібито їм платять по 20 грн у день. Ходив до неї. Виправдовується.

Ющенка, виявляється, притравили. Це висновок австрійських лікарів.


18 вересня. Харченко (керівник районного штабу Віктора Ющенка. - "Країна") заплатив першу зарплату - 400 грн. На роботі отримую 240. Автобусом передали вісім пачок газет. Тягнув їх з автостанції "кравчучкою".


20 вересня. Ющенко, звичайно, виглядає страшно. Як у такому вигляді вигравати вибори? Сьогодні зранку полаявся на роботі. Не хочуть давати відпустки. КМІС опублікував черговий рейтинг. Ющенко - 39%, Янукович - 37%.


24 вересня. В Івано-Франківську студент Романюк щось кинув у Януковича. Той заточився і впав. Радіо голосить про замах. У всьому звинувачують Ющенка.

 

25 вересня. Остаточно стало відомо, що в Януковича влучили яйцем. Центральні ЗМІ підняли справжнє виття: "Стан здоров"я Віктора Федоровича не дозволяє йому... Замах на життя". Януковичу радять тиждень перебувати в лікарні.


28 вересня. З Януковича сміються третій день. Зате центральні телеканали - анічичирк. Як відрізало.

Дворський не промовив жодного слова агітації. Теж засоромився


5 жовтня. "Соціс" і КМІС доводять, що рейтинги Ющенка і Януковича зрівнялися. Невдячна, тупа країна. Країна невдах і зросійщених люмпенів. Що далі?


9 жовтня З агітацією об"їздили п"ять сіл. Здається, в районі ми переможемо.


14 жовтня. У Мошурові лише 70 чоловік прийшло на зустріч із Павличком і Зайцем. Соромно. Зате розжився автографом поета.


23 жовтня. Їздили в Київ мітингувати. П"ять разів зупиняли даїшники.


25 жовтня. Головам комісій від Януковича вручають по тисячі гривень. Разом із папірцем, де вказана кількість голосів, які треба "намалювати".


27 жовтня У Звенигородці за Ющенка агітувала Юля. Дуже вже все розжовувала.


31 жовтня. Харченко зробив маневр і утворив два штаби. Один бутафорський - на випадок погрому, другий - справжній. У першому, біля "Оранти", мало бути 10 людей. Опівночі приїхав автобус із бандюковичами. Нагло став навпроти нас. У наших раптом з"явилися невідкладні справи. За півгодини залишилися втрьох - я, Сашко Костенко  й Іван Пересунько. Усе обійшлося.

Вночі ЦВК почала підраховувати результати. Шок! У Ющенка - 31%, в Януковича - 49%.


1 листопада. Зранку повільно, як жук, що повзе, ситуація почала виправлятися: 48% проти 32%, 46 проти 33, згодом 42 проти 36. Ще пізніше 41 проти 38 і, нарешті, 40 проти 39.  На цьому зупинилися, хоча ще 6% бюлетенів не підраховано. Гордєєв передав дані нашого округу: 79675 - за Ющенка, 20515 - за Мороза, 18650 - за Януковича і лише 5458 - за комуністів.


3 листопада. Усе застигло на цифрі 97,67%. Не кажуть остаточного варіанту. Чекають, гади. Обізляють народ. Янукович відмовився від теледебатів із Ющенком.


9 листопада. Ковела (голова Тальнівської райдержадміністрації. - "Країна") вигнав мене із зустрічі з ветеранами. Сказав, що пресу не запрошували. Хоча з районної газети журналісти були. Все просто! Він там відверто агітував за Януковича.

Баби пронюхали, що ми приїхали в комісії за Ющенка. Зі свірєпими мордами накинулися на нас

11 листопада. Головна подія в Тальному - приїзд артистів від Януковича. Сидів у першому ряду Будинку культури, слухав Валентину Степову. Всі артисти закінчували виступ агітацією. Раптом звідкілясь взялася Зіна Даценко. Принесла кілька плакатів. Один мені запам"ятався: "Ви - наші святині, не падайте між свині". Казала, щоб я їй допомагав тримати. Я засоромився. Просто стояв поруч. Сандулеса прикрикнула на Зіну. А Дворський усміхався й не промовив жодного слова агітації.

Хтось із Умані спробував агітнути. Народ зашикав на нього. Той з позором забрався.


14 листопада. Дощ зі снігом. Їздили із Гришкою Алілуйком агітувати в Онопріївку. Промочили ноги, змерзли як пси. Але люди майже всі за Ющенка. Трохи посперечалися з якимсь Дем"яновичем. Той каже, що нам треба Піночета. Тому він за Яника.


15 листопада. Моя Надя каже: "Молися, і ніякі вороги нічого вам не зроблять".


18 листопада. Дурнуватий Блохін присвятив перемогу української збірної над Туреччиною Януковичу. Сашко Шатайло з Катериною пов"язали все Тальне жовтогарячими стрічками. Класно вийшло.


20 листопада. Готуємося до фальсифікацій і відкріпних. А влада готується оголосити переможцем Януковича. Чи стерпимо це? Стаєш здатним на все.


22 листопада. Радіо передало, що вони перемогли. Така жаба душила!

Увечері зустрів Юрка. Каже, завтра їдемо на Київ. Плюнув на все. Подзвонив на роботу, що беру відгул.


23 листопада. Приїхали з Києва поночі. Страшенно втомилися. Завтра їде нова група. Міський голова Біленко теж організовує завтра в Тальному збори.


24 листопада. Мітинг у Тальному. Біля кінотеатру ціла площа людей. Такого і в радянські часи не було. А ніхто ж не оголошував! Я попросив мікрофон. Назвав прізвища тих, хто возив відкріпників, карусельників, хто їх ховав. Якісь Голіки з Ватутіного умудрилися проголосувати в нашому районі чотири рази.


27 листопада. Знову в Києві. Привезли нових протестантів. Люди самі йдуть у штаб, здають сало, гроші. На майдані Незалежності народу, здається, ще більше. Але чим це стояння закінчиться? Боюсь, людям набриде і запал мине.


2 грудня. А людей не меншає. Тальнівських на Майдані осіб із 50, причому 20 живуть тут постійно.

Янукович привіз своїх бійців у Київ. Здибали переляканого студента. Сам із Єнакієвого, голодний, холодний. Їх привезли й покинули. У парку біля стадіону вони покидали палиці. Збиралися ними відбиватися. Парєнька забрали двоє дівчат, повели годувати. З хлопцями він іти боявся.


13 грудня. Виявляється, ми на щось здатні. Відбулася помаранчева революція. Однак її результати треба підтвердити 26 грудня. Кличко вчора побив Вільямса. Шевченко отримав "Золотого м"яча". На врученні щось говорив про свій народ. А де ж ти був місяць тому?


15 грудня. Сьогодні визначився остаточно - їду в Донецьк працювати в комісії. Зі мною їдуть Вовка Щур, Сашко Шпак. Зібрав 19 чоловік. Мати і Надя відмовляють.


18 грудня. Всю дорогу до Кобринового обв"язали жовтогарячими стрічками. Хтось із місцевих каже, що до діда Шурика Липовецького має приїхати Катерина Ющенко. Виявляється, він був остарбайтером у німця разом із Михайлом Чумаченком, батьком Катерини. Оце кадр! Приїхали до діда. Через пару годин прибув Ющенко з дітьми. Лице синє, страшне. Привіз Шурику телевізора.


21 грудня. Виїхали сьогодні. Всі 19 хлопців отримали по 900 грн кишенькових грошей. Я такої суми зроду не заробляв. Не встиг попрощатися з Надійкою. Таке враження, ніби ми їдемо на війну.


22 грудня. Приїхали в Маріуполь. Ніхто не зустрів. Стояли купою. Якийсь бик підійшов на вокзалі й каже: "Ребята, надо во Львов членами комиссий поехать". Посміялися. За годину приїхав Арсен. Завіз у Володарськ. Стоїмо біля базару. Баби пронюхали, що ми приїхали в комісії за Ющенка. Зі свірєпими мордами накинулися на нас. Спочатку було смішно, а потім, як збіглося їх із півсотні, стало страшно. Врятувала якась жінка. Сказала, що в неї родичі на Волині, І нібито добрі люди. Відлягло. Баби погодилися й розійшлися.

Приїхали у село Новогригорівку. Тут наша база. З Вадимом Бабієм нас призначили в комісію в сусідню Федорівку. Пішли влаштовуватися на квартиру. Найшли якихось Оксану й Андрія. Ті хочуть 15 грн за добу. Погодилися, але потім пожалкували. Газу немає, телевізор чорно-білий.


23 грудня. З"їздили у Федорівку на нашу дільницю. Все спокійно: у другому турі було 362 за Януковича, семеро за Ющенка. Перебралися на нову квартиру. Бідність суцільна, але тут краще.


26 грудня. Гостинність господарів перевершила всі сподівання. Тричі смачно годують. На голосування нахабно звозять усіх. Першими на дільниці приходять ентузіасти. Хрестять скриньку з вигуками "тільки за Януковича." Після обіду возять п"яних: посилають машини, шукають через сусідів. Сідаю біля скриньки. Усі видимі бюлетені з позначкою навпроти Януковича. Після обіду дзвонить Вовка Щур. У них уже дільницю закривають - явка 100%. Дурдом якийсь. Я пильную. Спіймав одного - хотів двічі проголосувати. Потім мені по секрету сказали, що він за Ющенка.

Починають рахувати голоси. За Ющенка вже 16. Всі довольні: місцеві тим, що за Януковича 343 голоси, а ми - що збільшили показник більш, ніж удвічі.


27 грудня. Ніч після виборів. Поморені хлопці сплять, а я дивлюся хазяйський телевізор. Як можна спати? Ось він, фініш, а порадіти ні з ким. Ми таки виграли!


28 грудня. У Тальному нас зустрічали, як героїв. Полегшено зітхнув тільки вдома.


"Співробітниця запідозрила в моєму коричневому костюмі помаранчевий колір"


21 листопада. Харків"янину

Вчора розмовляла з керівником великої компанії. Його думка: з приходом Юща їхній бізнес постраждає. Не через те, що їхнє керівництво в Москві. Вилізуть ті, хто раніше був із ура-януковських, але з різних причин випав із сідла. Всяка мерзота рвонула підтримувати ющенківців, сподіваючись злетіти на цій хвилі. І, головне, у Юща ніхто з них не отримав відмови.

Моя столична подружка, як і всі кияни, як і моя тітка - за Юща. Мотив подруги: донецькі нахабно поводяться в столиці, тиснуть. Мотив тітки: Ян не має права, бо сидів.

Пішла голосувати. А маму - вона в першому турі не пішла і зараз не хоче - намагаюся загітувати словами: "Вважаєш, вони покидьки? Це так і є. Але одного маємо вибрати. То вибирай того, від кого залежить добробут нашого регіону". Залякала, коротше.


21 листопада. Тому ж адресатові за 5 годин

У нас гучний салют. Напевно, Рудий (Ахметов. - "Країна") дізнався про підсумки голосування.


22 листопада. Тому ж адресатові

Просто не можу відірватися від цього цирку: обидві сторони заявляють про свою безумовну перемогу! Побігла знову дивитися ящик.

Жах, мабуть, посварилися з подругою - говоримо одна одній, що ми заручники брехні й маємо на увазі при цьому різне. Сперечаючись зі мною, вона навіть заплакала з досади й нерозуміння! Потім прислала п"ять листів. Зазвичай стільки за півроку. Запевняє, що мене зомбують, а їм у столиці видніше. І хоча їхня фірма від приходу Яника тільки виграє, вони всі ходили на Майдан.

Ми перекрили фінансові канали, отже у Ющенка більше грошей на революцію немає

22 листопада. Киянці

Кажуть, нібито в київських під"їздах висять листівки: "Не мочися в парадному, ти ж не донецький!" Це правда?

Берлінський мур прямо якийсь - по сім"ях, по людях.


22 листопада. Харків"янину

Справді, у нас фальсифікації: менти спрацювали на 100-відсоткову явку ще до відкриття дільниць. На багатьох закінчилися бюлетені, а журналісти всюди отримували по мордасам, хоча наш, наприклад, просто хотів зняти дільницю.


23 листопада. На ту ж адресу

"Хворий, йому лежати треба з його інфекцією, а він туди ж - у владу", - це мама про Ющенка.


23 листопада. Киянці

Слава Богу, що крові немає. Я щаслива! Тим більше, що по "Євроньюз" передали, мовляв, жінка з косою на площі закликала захоплювати аеропорт, вокзал і телеграф. Думаю, сама в цей час планує відсидітися в броньованому укритті.


25 листопада. За тією ж адресою

Подруга з Німеччини запитує, чи правда, що демонстранти в Києві отримують по 100 євро за ніч? Відписала, що це така ж правда, як і зеки, випущені Яном на свободу. Хоча про зеків спочатку сама повірила.

Вчора знайомий повернувся зі столичного відрядження. Щасливо повідомив: "Ми перемогли!" Питаю: "За наслідками ЦВК? Але це не перемога!" "Ні, - відповідає, - ми перекрили їм фінансові канали, отже в Ющенка більше грошей на революцію немає". А люди все одно продовжують стояти.


26 листопада. Харків"янину

Коли почула від Ющенка: "Комусь, може, не подобається моя особа, то це обличчя України", - виникло велике бажання подати до суду за образу.

Всі переймаються дебатами. Усі сваряться. Ніхто не працює!


26 листопада. Москвичеві

Остання новина: Донецька облрада ухвалила рішення оголосити референдум із питання автономії! Заразом: припинити відвантаження вугілля до Києва і західних регіонів.

Анекдот про вас. Путін 18-й раз привітав Яника з перемогою на виборах, той відповів, що пошле, якщо Путін не перестане цинічно знущатися.

Яник втратив над собою контроль і махав руками з конкретною розпальцьовкою

28 листопада. Харків"янину

Бачив би ти які пики виступають зараз за Яна на нашій площі Леніна!

На третій тур зовсім не піду, або - проти всіх.

Вчора свекруха без задньої думки вбралася у светр жовтогарячого кольору. Ну, любить цей колір. То на неї півінституту збіглося подивитися. А потім мала необережність зайти до супермаркету в розстебнутому пальті. Підійшов якийсь працівник і дуже коректно, але переконливо вимовив: "Ваш протест тут не бажаний".

Вітаю, скоро житимеш у столиці. Колесніков запропонував створити федеральну державу з центром у Харкові. Виступаючи у Сіверськодонецьку, Яник втратив над собою контроль і махав руками з конкретною розпальцьовкою. Дивитися було страшно.


1 грудня. Киянці

Співробітниця запідозрила в моєму коричневому костюмі помаранчевий колір і каже, що демонстрантів у Києві потрібно глушити палицями і газом. Я їй на це нагадала, що вона все-таки відповідає за питання культури. За що була зарахована до ворогів.


2 грудня. Харків"янину

А як вони, Вітьки, мило один одному ручки потискували - пупси!


5 грудня. Киянці

Не бути Янику презом. Добре! Але погано, що Ющу, мабуть, таки бути.


27 грудня. Харків"янину

Подивившись останні дебати, мама, стійкий комуніст, говорить раптом: Ян - ідіот, а Ющ - інтелігент. Проте у третьому турі проголосувала за Яна - щоб інтелігент не пройшов.

У мене стільки справ! Я спати хочу! Щойно вимкнула телевізор. Одразу відчула полегшення. Отруїла зараза громадянської активності.

 



Сейчас вы читаете новость «"Дем"янович каже, що нам треба Піночета. Тому він за Яника"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть