Ексклюзивы
воскресенье, 02 июня 2013 09:45
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Непередбачені витрати

– Словаки мій ноутбук знайшли, – розказує мені при зустрічі знайома Світлана.

Торік у грудні у словацькій Братиславі в неї поцупили рюкзак із документами, грішми та особистими речами.

"Всього на хвилину лишила сумку, а її вже вкрали", – писала мені тоді у Skype Світлана. Її з власною 5-хвилинною стрічкою про українських студентів запросили взяти участь у фестивалі короткометражних фільмів. Наприкінці всіх учасників покликали зробити групове фото на пам'ять. Дівчина залишила свої речі на кріслі.

– Організатори розгубилися, ­нічим не допомагали. Я в плач, бо там були квиток, паспорт і всі гроші. Навіть шкарпетки і білизна! – розповідала Світлана.

Я – в плач, бо там був квиток, паспорт і всі гроші

Словаки викликали поліцію. Ті опи­тали учасників, які ще не ­роз'їха­лися, але свідків і крадіїв не знайшли. Світлані порадили зранку звернутися до українського консула на прийом. Із загального бюджету організатори фестивалю ­виділили їй кошти на готель та харчування. Обіцяли дати грошей на дорогу ­додому.

Уранці у поштову скриньку організаторів злодії підкинули документи та залізничний квиток. Того ж дня українка поїхала додому. ­Словацькі полісмени попросили залишити контактні дані. Сказали, повідомлять, якщо знайдуть вкрадені речі.

За півроку на електронну пошту Світлани надійшло повідомлення з фотографією ноутбука й пропозицією забрати знахідку. Пересилка не передбачена у витратах поліції.

– Ноут зараз від сили 2,5 тисячі гривень коштує. Їхати забирати його мені невигідно, – пояснює дів­чина. – Відписала, аби передали ноутбук організаторам кінофестивалю. Вони все-таки внесли в графу "непередбачені витрати" моє ­прізвище.

Сейчас вы читаете новость «Непередбачені витрати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

10

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть