Ексклюзивы
среда, 25 января 2012 17:51

Валерій Обух заправляє кавові автомати

 

Валерій Обух, 45 років, обслуговує кавовий автомат у продуктовому магазині "Гурман" у центрі Полтави. В закладі, крім продуктів, пропонують елітні сорти алкоголю. На вітрині у вікні стоїть 6-літрова пляшка мартіні за 3105 грн в дерев'яному ящику.

Валерій дістає з кишені джинсів ключ і відмикає дверцята автомата. У пластмасовий резервуар із кілограмового пакета засипає кавові зерна. За 15 с бере собі стаканчик кави.

- Люблю чорний еспресо. Особливо зранку, допомагає прокинутися. По місту треба об'їхати 15 автоматів: у продуктових магазинах, підземному переході, на залізничному вокзалі. Перевіряю їх зранку і ввечері. Якщо закінчуються кава чи цукор - досипаю, заливаю воду.

На Валерія дивляться двоє дівчат.

- Дивися, ну точно Річард Ґір! Такий гарненький!

Валерій сміється.

- Недавно в магазині молоденька продавщиця теж заявила, що я на Ґіра схожий, із фільму "Перший лицар". А якось на вулиці бабуся підійшла і каже, що я їй Леоніда Агутіна  нагадую.

Сиве волосся до плечей Валерій зібрав у хвіст.

- Я - колишній військовий, служив зенітчиком на Далекому Сході. В армії з довгим волоссям не походиш. 2000 року вийшов на пенсію й вирішив - хай відростає.

До магазину заходить чорнява жінка в береті бузкового кольору. Стає поруч.

- Це моя дружина Неля, - відставляє Валерій каву. - Разом працюємо, я - по автоматах, а Неля документацію веде. 1988-го якось зранку до мене прийшов кращий друг. Перед тим була гулянка. Я пішов відчиняти двері в самих трусах. Юра представив Нелю як свою подругу. Я зразу побачив, що гарна дівчина, але загравати не став. За рік чи півтора вони з Юрком розбіглися і ми почали зустрічатися. А ще через два місяці я їй запропонував одружитися.

Валерій докладає в автомат жменю мідяків по 25 і 50 коп. Вони потрібні на здачу.

- Раніше часто гроші крали. Особливо циганчата. Прийде натовп у магазин, обступлять і щось гаоасують. Тим часом найменший засовує руку й витягує жменю копійок. За раз 50 гривень могли вкрасти. Але теперішні автомати зроблені так, що руки не всунеш.

Сейчас вы читаете новость «Валерій Обух заправляє кавові автомати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть