Ексклюзивы
четверг, 04 марта 2010 16:58

Україна залишилася без нагород на Олімпійський іграх

 

28 лютого в канадському Ванкувері закінчилися зимові Олімпійські ігри. 47 українських спортсменів не здобули жодної нагороди. Подібне трапилося вісім років тому - на Іграх-2002. Найреальніші шанси на медаль ми мали в біатлоні. Сподівалися також на фристайл, лижний і санний спорт. "Країна" розбирає виступ провідних українських олімпійців.


Біатлон


Валентина Семеренко

24-річна сумчанка мала  шанси на медалі чи не в кожній із проведених гонок. Підвела стрільба на останніх вогневих рубежах. Тренери переконані: це сталося через нестійку психіку біатлоністки. Найкраще впоратися з нервами Валентині вдалося під час індивідуальної гонки. Але останній постріл спортсменка таки змазала. Це вилилося в додаткову хвилину штрафу. Якби не вона, Валентина потрапила б до трійки призерів.

Віта Семеренко

Сестра-близнючка Валентини Семеренко. Через застуду під час підготовчого періоду була гірше підготовлена фізично. Це знизило її бігові показники. В естафеті використала два додаткові патрони, що остаточно викинуло Віту з числа претендентів на бронзу.

Оксана Хвостенко

32-річна чернігівка виступила у свою силу. Безпомилково стріляла, але Оксані забракло швидкості. У спринті була 11-ю, в індивідуальній гонці - восьмою. Прекрасно проявила себе в естафеті - вивела команду з восьмої на четверту позицію.

Олена Підгрушна

На 23-річну тернополянку покладалися надії в естафеті. Завдяки влучній  стрільбі Підгрушна була однією з найкращих у нашій збірній. 18-та з промахом у спринті, 21-ша з двома промахами в переслідуванні у мас-старті. Якщо Олена поліпшить швидкість, може претендувати на медаль у Сочі-2014. 

Так погано, як у Ванкувері, Дериземля не стріляв уже кілька років. Сам Андрій пояснює це психологічним станом

Андрій Дериземля

32-річний чернігівець показав найкращий результат серед українських олімпійців - п'яте місце у спринті. Але так погано, як у Ванкувері, не стріляв уже декілька років. Сам Андрій пояснює це психологічним станом.

Сергій Седнєв

26-річний дебютант Олімпіади впевнено закрив перших 30 мішеней у спринті й переслідуванні. Посів 22-ге й 10-те місця відповідно та мав гарні шанси поборотися за медаль у індивідуальній гонці. Але три промахи на другому вогневому рубежі відкинули  Сергія на 68 місце.

Лижний спорт


Валентина Шевченко

34-річна броварчанка сподівалася на лижний марафон завдовжки в 30 км. Гонки на 10 км і дуатлон, у яких посідала дев'яте й 14-те місця, розцінювала як тренувальні перед основною дисципліною. Але марафону Шевченко не завершила, зійшовши на 22-му км дистанції. Далася взнаки застуда. Її Валентина підхопила у Ванкувері й відновитися не змогла.

Санний спорт


Наталя Якушенко

37-річна саночниця посіла 11-те місце. Шансів поборотися за медаль не мала. Причини дві: набагато краща, ніж на торішньому чемпіонаті світу, де Якушенко взяла бронзу, готовність основних суперниць і погана технічна база. Сани - такий вид спорту, де пристрій для їзди треба постійно вдосконалювати. А наш багаторічний лідер тривалий час виступає на тих самих санях.

Фристайл


Станіслав Кравчук

31-річний мукачевець не пробився навіть до фіналу змагань фристайлістів-акробатів. У першій спробі здійснив гарний стрибок із трьома сальто і чотирма вінтами, але завалив приземлення. У другій обрав простіший варіант, але виконав його недосконало. Кравчук зізнався, що йому заважали давно травмовані меніски на обох ногах.




У Сочі надія на Діденко, Волкову та Попову


Через чотири роки, на Олімпіаді в Сочі, Україна може розраховувати на успішний виступ біатлоністок - сестер Семеренко й Підгрушної, а також на медалі від 23-річних фристайлісток-акробаток Надії Діденко з Івано-Франківська й Ольги Волкової з Миколаєва. У Ванкувері вони посіли відповідно 13-те й 14-те місця. Обидві виконували  складні стрибки з двома сальто й трьома вінтами, але підвело приземлення.

Головне, чого бракує українкам, це стабільної змагальної практики на високому рівні.


У фігурному катанні можна сподіватися  на 16-річну одиночницю Наталю Попову. Вона перемогла на дебютному для себе чемпіонаті України. На континентальній першості в Таллінні стала 18-ю. Попову тренують Галина Змієвська та Віктор Петренко. Останній каже, що завдання на найближчий час - вивчити каскад із двох потрійних стрибків.


У чоловічому одиночному катанні в Україні домінував Антон Ковалевський. Цього сезону  підтягнувся 22-річний киянин Олексій Биченко. Вихованець Галини Кухар на чемпіонаті України стрибнув тулуп у чотири оберти, а на тренуваннях виконує четверний фліп. Удається йому й потрійний аксель, зокрема в каскаді. Биченко мав проблеми з доріжками й обертаннями. Але й у цьому компоненті він показав значний прогрес.

Сейчас вы читаете новость «Україна залишилася без нагород на Олімпійський іграх». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть