четвер, 04 березня 2010 16:58

Україна залишилася без нагород на Олімпійський іграх

  Валентину Семеренко підвела стрільба на останніх вогневих рубежах. У індивідуальній гонці вона була б третьою, якби не отримала хвилину штрафу
Валентину Семеренко підвела стрільба на останніх вогневих рубежах. У індивідуальній гонці вона була б третьою, якби не отримала хвилину штрафу

28 лютого в канадському Ванкувері закінчилися зимові Олімпійські ігри. 47 українських спортсменів не здобули жодної нагороди. Подібне трапилося вісім років тому - на Іграх-2002. Найреальніші шанси на медаль ми мали в біатлоні. Сподівалися також на фристайл, лижний і санний спорт. "Країна" розбирає виступ провідних українських олімпійців.


Біатлон


Валентина Семеренко

24-річна сумчанка мала  шанси на медалі чи не в кожній із проведених гонок. Підвела стрільба на останніх вогневих рубежах. Тренери переконані: це сталося через нестійку психіку біатлоністки. Найкраще впоратися з нервами Валентині вдалося під час індивідуальної гонки. Але останній постріл спортсменка таки змазала. Це вилилося в додаткову хвилину штрафу. Якби не вона, Валентина потрапила б до трійки призерів.

Віта Семеренко

Сестра-близнючка Валентини Семеренко. Через застуду під час підготовчого періоду була гірше підготовлена фізично. Це знизило її бігові показники. В естафеті використала два додаткові патрони, що остаточно викинуло Віту з числа претендентів на бронзу.

Оксана Хвостенко

32-річна чернігівка виступила у свою силу. Безпомилково стріляла, але Оксані забракло швидкості. У спринті була 11-ю, в індивідуальній гонці - восьмою. Прекрасно проявила себе в естафеті - вивела команду з восьмої на четверту позицію.

Олена Підгрушна

На 23-річну тернополянку покладалися надії в естафеті. Завдяки влучній  стрільбі Підгрушна була однією з найкращих у нашій збірній. 18-та з промахом у спринті, 21-ша з двома промахами в переслідуванні у мас-старті. Якщо Олена поліпшить швидкість, може претендувати на медаль у Сочі-2014. 

Так погано, як у Ванкувері, Дериземля не стріляв уже кілька років. Сам Андрій пояснює це психологічним станом

Андрій Дериземля

32-річний чернігівець показав найкращий результат серед українських олімпійців - п'яте місце у спринті. Але так погано, як у Ванкувері, не стріляв уже декілька років. Сам Андрій пояснює це психологічним станом.

Сергій Седнєв

26-річний дебютант Олімпіади впевнено закрив перших 30 мішеней у спринті й переслідуванні. Посів 22-ге й 10-те місця відповідно та мав гарні шанси поборотися за медаль у індивідуальній гонці. Але три промахи на другому вогневому рубежі відкинули  Сергія на 68 місце.

Лижний спорт


Валентина Шевченко

34-річна броварчанка сподівалася на лижний марафон завдовжки в 30 км. Гонки на 10 км і дуатлон, у яких посідала дев'яте й 14-те місця, розцінювала як тренувальні перед основною дисципліною. Але марафону Шевченко не завершила, зійшовши на 22-му км дистанції. Далася взнаки застуда. Її Валентина підхопила у Ванкувері й відновитися не змогла.

Санний спорт


Наталя Якушенко

37-річна саночниця посіла 11-те місце. Шансів поборотися за медаль не мала. Причини дві: набагато краща, ніж на торішньому чемпіонаті світу, де Якушенко взяла бронзу, готовність основних суперниць і погана технічна база. Сани - такий вид спорту, де пристрій для їзди треба постійно вдосконалювати. А наш багаторічний лідер тривалий час виступає на тих самих санях.

Фристайл


Станіслав Кравчук

31-річний мукачевець не пробився навіть до фіналу змагань фристайлістів-акробатів. У першій спробі здійснив гарний стрибок із трьома сальто і чотирма вінтами, але завалив приземлення. У другій обрав простіший варіант, але виконав його недосконало. Кравчук зізнався, що йому заважали давно травмовані меніски на обох ногах.




У Сочі надія на Діденко, Волкову та Попову


Через чотири роки, на Олімпіаді в Сочі, Україна може розраховувати на успішний виступ біатлоністок - сестер Семеренко й Підгрушної, а також на медалі від 23-річних фристайлісток-акробаток Надії Діденко з Івано-Франківська й Ольги Волкової з Миколаєва. У Ванкувері вони посіли відповідно 13-те й 14-те місця. Обидві виконували  складні стрибки з двома сальто й трьома вінтами, але підвело приземлення.

Головне, чого бракує українкам, це стабільної змагальної практики на високому рівні.


У фігурному катанні можна сподіватися  на 16-річну одиночницю Наталю Попову. Вона перемогла на дебютному для себе чемпіонаті України. На континентальній першості в Таллінні стала 18-ю. Попову тренують Галина Змієвська та Віктор Петренко. Останній каже, що завдання на найближчий час - вивчити каскад із двох потрійних стрибків.


У чоловічому одиночному катанні в Україні домінував Антон Ковалевський. Цього сезону  підтягнувся 22-річний киянин Олексій Биченко. Вихованець Галини Кухар на чемпіонаті України стрибнув тулуп у чотири оберти, а на тренуваннях виконує четверний фліп. Удається йому й потрійний аксель, зокрема в каскаді. Биченко мав проблеми з доріжками й обертаннями. Але й у цьому компоненті він показав значний прогрес.

Зараз ви читаєте новину «Україна залишилася без нагород на Олімпійський іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути