Ексклюзивы
четверг, 28 октября 2010 13:06

Україна посіла 134-е місце за рівнем корупції серед 178 країн світу

 
Неділя, 24 жовтня, 8.14

68-річна киянка Галина Чухліб йде вул. Дубровицькою до будинку № 8 - повертається додому з чергування. Працює неподалік консьєржкою. За 2 м від свого під'їзду під нею провалюється асфальт - гаряча вода з прорваної під землею труби вимила ґрунт. Жінка стоїть по груди в окропі. Її витягує за руки перехожий, сам обпікається. За півгодини Галину Григорівну обстежать в міському опіковому центрі на вул. Краківський, 13. У реанімаційному відділенні її підключать до апарату штучного дихання. Вона у вкрай тяжкому стані.


А в цей час:

Львів'яни збираються на стадіон СКА - попрощатися із заступником директора спортивної бази футбольного клубу "Карпати" Дмитром Яровим, 64 роки, та двірником бази 62-річним Романом Голяком. Минулої п'ятниці вони загинули на залізничному переїзді в смт Брюховичі  під колесами тягача з краном для ремонту колій. Яровий керував Mercedes Е-270. На задньому сидінні була його 9-річна прийомна донька Мілена. Дорогою на базу підібрали двірника. Іномарка виїхала на колію та опинилася під колесами локомотива. Її протягнуло 100 м. До приїзду "швидкої" живою залишилася тільки дівчинка. Із важкими травмами її госпіталізували.
- Як таке могло трапитися? - говорить 45-річний Петро Іванович, колега Ярового. - Дмитро багато років чудово водив машину. Коли сталася аварія в Марганці, дуже обурювався, що маршруточник порушив правила дорожнього руху на залізниці.


51-річний Юрій Шевченко, житель міста Кам'янка на Черкащині, із кількома знайомими збирають опеньки. У лісі неподалік Мотронинського монастиря їх дуже багато. Тогоріч на вирубці дуба гриби зрізали прямо з пеньків.
- Але гриби дрібнуваті, - каже Юрій. - Вибираємо більші. До обіду зазвичай нарізаємо по відру кожен. Хлопці сідають випити по чарці. А я за кермом, тож збираю ще з годину.


У Тернополі жінки в кухонних фартухах зносять великі казани до центральної площі міста. Збираються готувати в них кашу. Чоловіки встановлюють столи, розбивають намети позаду драматичного театру. Декілька господинь розрізають медовик на маленькі шматочки. Через деякий час тут відкриють бронзовий пам'ятник бджолі з написом - "Бджілці-трудівниці". Місцеві підприємці заплатили за нього 250 тис. грн.
Головний бджоляр області 67-річний Омелян Мандзюк прихопив кілька літрів медовухи власного приготування.
- Зібрав із вулика до 50 кілограмів меду, а зазвичай - 82. За літр беру 40 гривень.


Активістка жіночого руху Femen 20-річна Тая Тищенко удома перед комп'ютером переглядає новини. На одному із сайтів читає, що президент Віктор Янукович планує пересісти на вертоліт. Для цього на Парковій дорозі начебто будують злітно-посадковий майданчик. Дівчина обдзвонює фотографів, домовляється про зустріч біля Верховної Ради, малює плакати з написами "Федорыч, возьми народ на борт" і "Федорыч, взлетай".
- Приблизно о 12.00 ми вже були на місці. Я намалювала коло, яке символізувало вертолітний майданчик, вдягла навушники, як у пілотів, вінок, роздяглася. Хвилин зо 20 мітингувала, холоду не відчувала, - розповідає Тая. - Перехожі мене підтримували.


Цифра

954 баклани та 475 сріблястих чайок знайшли мертвими 22 жовтня на острові Великий Дзендзик поблизу Бердянської коси в Азовському морі. Ветеринари з'ясовують причини їхньої загибелі.

4 кілограми ртуті розлили в Черкасах на розі вулиць 30 років Перемоги та Руставі. Доки не прибули рятувальники МНС, машини їздили по отруйній речовині.

263 працівники органів внутрішніх справ балотуються на місцевих виборах за списками від різних партій та як самовисуванці.



Коротко

На автотрасі між містами Мукачеве та Свалява на Закарпатті працівники СБУ затримали трьох наркоторговців. У дорожній сумці серед продуктів вони заховали шість кілограмових пакетів з опієм на 10,8 млн грн. Наркотик завозили із Західної Європи й продавали в студентських містечках та нічних клубах.

Україна посіла 134-е місце за рівнем корупції серед 178 країн світу. Дослідження провела неурядова організація Transparency International. Корупцію оцінювали за шкалою від 0 до 10 балів, де 0 - тотальна корумпованість держави, а 10 - фактична її відсутність. Україна отримала 2,4 бала.

24-річна жінка з села Ярівка на Волині поїхала з 3-річною донькою до райцентру Горохів по памперси. Там зустріла приятельку, з якою зайшла до бару. Мати задрімала за столом, а коли прокинулася, поїхала додому. А дівчинка пробула 3 год. на зупинці автобуса. Доки продавчиня з бару не побачила її і не звернулася до міліції.

На станції Колосівка Одеської залізниці 18-річна дівчина вкрала з вагона півтонни вугілля. Вночі за 3 год. перенесла його до лісопосадки. Міліції пояснила, що не має роботи. Частину вугілля збиралася продати, решту - використати для власних потреб.

Українського бізнесмена-мільярдера Ігоря Коломойського обрали керівником Європейської єврейської ради на найближчі п'ять років.

Анекдоти

-Виявляється, для Януковича біля Верховної Ради терміново будують вертолітний майданчик.
- Це що! Я чув, що в нельотну погоду він буде пливти з Межигір'я в Київ на підводному човні.

- Янукович сказав із приводу серії вибухів у Кіровограді напередодні його візиту: "Коли це послання на мою адресу, то я його почув".
- Потроху виконує свою передвиборну обіцянку - почути кожного.


Що робили в міліції минулого тижня


20 жовтня близько 11.00 в Амур-Нижньодніпровському райвідділі міліції міста Дніпропетровськ помер чоловік. Він охороняв промислову базу на вул. Береговій. За годину до смерті його із зятем, який працював на там само, викликали до міліції за підозрою в крадіжках чорних металів.
- Не вірю, що батько помер своєю смертю, - каже донька Наталія Нечай. - Чоловік, який був у той час затриманим, говорить, що батька били в груди каскою, обмотаною ганчірками.

25 жовтня фермер Анатолій Гайворонський із села Спаське Новомосковського району Дніпропетровської області написав відкритого листа президентові Януковичу: "Прошу захистити мене від беззаконня правоохоронних органів і припинити зухвале "кришування" злочину проти мене посадовцями держави". 21 жовтня 2007 року його побили та забрали урожай соняшнику на 60 тис. грн. Слідчі закривали справу двічі. Гайворонський стверджує: хід розслідування гальмують "впливові особи".

У ніч на 23 жовтня в селі Старовишневецьке Синельниківського району на Дніпропетровщині 27-річний дільничний убив 17-річного Олега Дем'яновича й поранив 17-річного Максима Тарасова.


20 жовтня в Запоріжжі затримали 31-річного колишнього міліціонера, який незаконно торгував пристроями для прослуховування у вигляді USB-флешок і кишенькових запальничок.

Сейчас вы читаете новость «Україна посіла 134-е місце за рівнем корупції серед 178 країн світу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть