четверг, 17 марта 2011 12:33

У Львові почали встановлювати відеокамери у ліфтах житлових будинків

 

13 березня, неділя, 16.05

64-річна вінничанка Надія Залевська збирає підписи жителів 12-поверхівки на проспекті Космонтавтів, 69. Недавно завершила ремонт у кухні, замінила дерев'яну підлогу кахлями. Торік у вересні її квартиру затопило втретє. Із кухонної раковини фонтаном била чорна смердюча вода. Просочилася до сусіда, зіпсувала йому стелю.

- Приходив, брав за барки, аби збитки відшкодувала. Але я сама - постраждала. Тепер боюся з квартири виходити, - каже Надія Дмитрівна.

Говорить, винні будівельники. Вони поставили вдвічі вужчу стічну трубу, діаметром 50 міліметрів.

Скаргу з кількома десятками підписів у понеділок понесе начальнику ЖЕКу номер сім Юхимові Фойгелю.

- Труби сантехніки чистять. То картопляну шкаралупу витягують, то кістки курячі. Нехай люди не ллють непотріб у раковини, і проблем не буде, - каже він.

В управлінні ЖКГ Вінниці говорять: усі міські висотки потерпають через надто вузькі стічні системи. Труби вкриваються кухонним жиром, забиваються.

А в цей час:

Працівники одеського нічного клубу "Палладіум" на Італійському бульварі, 4, готуються до концерту  Олега Скрипки та Леся Подерв'янського. У залі налаштовують апаратуру, перевіряють звук. Артисти в той час гуляють містом. Клуб розташований за 100 м від моря.

За 5 год. зала буде заповнена. Олег Скрипка співатиме, а Лесь Подерв'янський прочитає п'єси "Діана", "Нірвана", "Цікаві досліди", "Гамлет". Троє одеситів підуть з клубу незадоволені.

- Тут завжди співають і танцюють гарні дівчата. І такий облом - двоє мужиків щось віщають, - пояснить один із них.

Вартість вхідних білетів без місця 100 грн, за столиком - 400 грн.

105-річний Олександр Матвієнко із села Ялосовецьке Хорольського району на Полтавщині сидить у інвалідному візку і дивиться через вікно на подвір'я. Поруч на дивані грається праправнук, 6-річний Вадим. Кілька годин тому з будинку Олександра Івановича пішли чиновники з району. Подарували йому на день народження листівку від президента Віктора Януковича. Голова сільради Валентина Шевель принесла великий коровай.

Олександр Іванович - добрий музика, раніше часто грав на весіллях. Також шив односельцям валянки й чоботи. Дітей не має, мешкає з родиною внучатого племінника. На вулицю не виходить, слухає радіо.

- Живу так довго через дівчат і музику, - каже. Просить праправнука дістати гармошку, награє мелодію. Швидко втомлюється, відкладає інструмент.

24-річний Микола Танцюра з хутора Шевченкове Смілянського району Черкаської області нагодував свиней і курей. Іде відпочити до хати. Вмикає електроконвектор, лягає спати. Жінка Марина та 2-річна донька Настя гостюють у батьків у сусідньому селі.

Через 4 год. прокинеться від нявчання кота. Електрообігрівач палає, від нього загорівся килим на стіні. Телефон залишає у хаті, що горить. У сусіда мобільника нема. Тому біжить 1 км до сусіднього села Плескачівки. Пожежники приїхали на хутір о 23.00. Хата та всі речі згоріли вщент. Збитки оцінили в 100 тис. грн. Зараз Танцюри мешкають у невеликій літній кухні. Микола - інвалід, дружина в декреті. Хата йому дісталася від покійних батьків.

38-річний львів'янин Олексій Балкун замовляє в чебуречній у селі Брюховичі за 6 км від обласного центру дві порції чебуреків із сиром та одну - з м'ясом. Порція коштує 12 грн, у кожній - два чебуреки.

- Тут гарне місце: озеро, сосни. І готують смачно. Я ще з батьками сюди приїздив. Цій чебуречній 34 роки.

Тарілки Олексій виносить на вулицю. Дружина й діти чекають у дерев'яній колибі з лавками та столами.

- На чебуреки в Брюховичі весь Львів приїжджає. У них кірочка хрустка, а м'ясо всередині дуже соковите, - пояснює Олексій.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Троє таксистів у індійському штаті Ґоа втратили ліцензії. 8 березня вони підвозили дев'ятьох українських туристів. Дорогою підняли ціну за проїзд. Виникла суперечка, що переросла в бійку. Двоє жінок, трохи за 20 років, на кілька днів потрапили до лікарні. Ліцензій таксистів позбавили довічно, повідомляє індійський новинний портал Sify.com.

Леся Оуен приїхала з України в США 13 років тому, не розуміючи англійською ані слова. У Києві працювала в художньому музеї. Там у неї закохався відвідувач-американець. "На першій вечері спілкувалися жестами", - згадує Том Оуен. Він відвідував Україну як релігійний місіонер. Через шість років по поверненні додому, отримав листа, написаного незрозумілими літерами, від Лесі. За рік одружилися, вона вивчила мову й об'їздила зі своїми картинами всю Америку. Зараз викладає історію мистецтва в коледжі міста Фенікс, пише газета Ahwatukee Foothills News.

Ліван купить в України 7,5 тис т зерна. Про це заявив Мохаммед Зайнеддін, керівник управління круп і цукрового буряка цієї країни. Так Ліван стримує ціни на хліб, аби уникнути протестів, подібних до туніських та єгипетських, робить висновок британський журнал хліборобів World Bakers.

Хейлі Крайняк перемогла в конкурсі краси містечка Кестл Вейн у штаті Північна Кароліна, США. У новому статусі другокурсниця тамтешнього університету хоче поїхати до Борислава на Львівщині, на батьківщину її предків. Збирається півроку вчити дітей англійської мови в таборі, що запрацює з липня. "Це буде моя друга поїздка в Україну, - каже американка. - Українські діти так мене зачарували, що хочу зробити для них якомога більше", - цитує Хейлі газета Star News.

У Києві встановлено двоє стоптаних черевиків - пам'ятник тяжкій роботі страхових агентів. Бронзове взуття з глибокими складками прикрашає вхід до страхової компанії. Пам'ятник стосується всіх українських бізнесменів, на думку автора монумента. Вони й раніше мусили постійно ходити по чиновницьких кабінетах. А після прийняття у країні нового Податкового кодексу роблять це ще більше, передає NTD, телеканал китайської діаспори у США.

 

У Львові почали встановлювати відеокамери у ліфтах житлових будинків. Злодії викрадають із них гальмівні котушки.

Наприкінці навчального року учні п'ятих-восьмих класів мають пройти письмове підсумкове тестування з української та іноземної мов, математики й історії України. Результати впливатимуть на річні оцінки.

Щасливими себе визнали 63% українців. Торік таких було на 2% більше. Щасливі живуть переважно в західних областях. Найменше їх у столиці та в центрі країни. Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології.

Відпочинок у Криму цього літа подорожчає на 15%. Через курортне мито й підвищення комунальних тарифів на воду й електрику, пояснюють фахівці готельної галузі півострова.

Пенсійний вік для жінок почнуть підвищувати з 1 травня цього року, повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

16 000 000 мальків загинули під льодом Кременчуцького водосховища. Міністерство екології та природних ресурсів звинувачує в цьому Держрибгосп.

10 000 немовлят народжують українки щороку поза межами пологових будинків

673 срібні прикраси вилучили у 40-річного німця на митниці в Чопі. Експерти оцінили конфіскат у 60 тис. грн.

400 тонн гречки привезуть наступного тижня із Харкова до столиці.

12 місце посідає Україна в рейтингу найбільших експортерів зброї, за підрахунками Стокгольмського міжнародного інституту досліджень миру. Тривалий час країна перебувала у першій десятці.

 

"Деякі пробували на спір утримувати носом, але з цього нічого не вийшло"

Володимир ЛИТВИН, спікер Верховної Ради, про модернізовану систему для голосування "Рада 3"

"Я дивився, хто виробляє "Бонакву", де розливають. Якщо ще раз на офіційних заходах Донецької обласної державної адміністрації не побачу "Золотий колодязь" або "Святогірську", то дивіться... Тільки наша, перевірена вода! Щоб було написано: "Перевірено. Мін немає". Зрозуміло сказав?"

Анатолій БЛИЗНЮК, губернатор Донецької області, про те, яку воду слід подавали на столи під час офіційних заходів

"А скільки вдячність становила у грошах?"

Геннадій МІНАЄВ, мер Сум, до керівників управління охорони здоров'я. 46% опитаних сумчан задоволені роботою "швидких", 13% висловили медикам вдячність

"На мій погляд, ця людина відзначена Богом, якщо вона вибралася з таких умов! Ріс без матері, всього домігся сам"

Дмитро ФІРТАШ, бізнесмен, про президента Віктора Януковича

 

АНЕКДОТИ

Розрахуйся за повний бак пального і отримай автомобіль безкоштовно!

Янукович вирішив вручити Шевченківську премію працівникам прокуратури, які написали 180 томів на Тимошенко і 40 - на Луценка.

Віктор Янукович просить Верховну Раду якнайшвидше прийняти амністію. Йому катастрофічно бракує кваліфікованих кадрів

.

Сейчас вы читаете новость «У Львові почали встановлювати відеокамери у ліфтах житлових будинків». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть