среда, 06 июня 2012 18:33

"Ти хороший, чесний чоловік, але нам якраз такі й не потрібні". За що українців звільняли з роботи?

 

У штаті Нью-Джерсі 29-річну Лорен Одз звільнили з роботи за надмірну сексуальність. Роботодавців-чоловіків бентежили її завеликі груди й зухвалий стиль одягу, розповідає жінка. Вона працювала в компанії Native Intimates, що торгує жіночою білизною. Вводила дані й координувала доставку зразків клієнтам. За словами Одз, начальники, ортодоксальні євреї, казали, що її чорна вузька сукня з блискітками, шкіряні шиповані чоботи та інше вбрання "занадто сексуальні" для роботи на складі. Наприкінці квітня їй запропонували стягувати груди, щоб ті здавалися менші. А одного разу попросили накинути на одяг червоний халат.

Ми запитали читачів: за що вас звільняли з роботи?

Щоб помститися моїй подрузі. Вона сподобалася начальнику з великим пузом і мокрим чолом. Його залицяння подруга ігнорувала. Тоді натякнув на можливе звільнення, але вона все одно не змінила рішення. Він зібрав загальні збори й звільнив мене. Це було попередження для неї, бо ми міцно дружили. Пояснив, що я непрезентабельно виглядаю. Всі співробітники були шоковані.

Ольга МАРУШКО, 25 років, менеджер із продажів, Вінниця

Дослівно було сказано: "Ти хороший, чесний чоловік, але нам якраз такі й не потрібні".

Сергій ПАНАСЕНКО, 54 роки, інженер-механік, Донецьк

Через реорганізацію підприємства. Об'єднали два підрозділи й близько десятка людей скоротили. Але я знайшов кращу роботу.

Леонід КОЛОС, 39 років, завскладом, Тернопіль

Через вік. На моє місце наступного дня вийшла молода дівчина.

Наталія ШТИХ, 42 роки, продавець-консультант у магазині взуття, Харків

За вживання алкоголю на роботі. Тоді мав важкий період у житті.

Сергій МОКРИЦЬКИЙ, 34 роки, будівельник, Івано-Франківськ

Влаштувався на роботу до гея, та про це не знав. Фірма - відома в Україні. Здивувало, що там були самі чоловіки. Шеф до мене "підкотив" через посередника. Той популярно пояснив, що взяли мене не за здібності, а тому, що сподобався господарю. Я його відшив, а наступного дня мене розрахували.

Сергій, 38 років, дизайнер, Київ

За те, що на деякі речі дивилась інакше, ніж керівництво.

Оксана ПАВУШ, 35 років, політичний активіст, місто Кривий Ріг на Дніпропетровщині

За некомпетентність і лінь. Працювала менеджером з продажу вікон.

Зоя БУЛЕКОВА, 28 років, товарознавець, Луганськ

Посварився із шеф-поваром. Господар нас обох звільнив. Ми з першого дня не поладили. Я прийшов після училища, не мав досвіду. А він нервово коментував кожну мою дію. Того дня був бенкет - виходила заміж донька власника ресторану. Я готував фаршировану рибу. Дві рибини начинив і відставив убік, доки інші робив. А шеф-кухар забрав і поставив на вогонь, нічого мені не сказав. Я з іншого приміщення біг, бо почув запах горілого.

Денис КАЛЕНИЧЕНКО, 32 роки, кухар, Харків

Через те, що працював занадто добре. Начальниця, мабуть, злякалася, що збираюся її підсидіти.

Юлія ШМАТКО, 31 рік, рекламіст, Харків

Треба було звільнити місце для родича головбуха. Мене поставили перед вибором: пишу заяву за власним бажанням, або звільняють за невідповідність.

Олексій БОНДАР, 38 років, сантехнік-інсталятор, Вінниця

За запізнення. Начальниця в банку постійно принижувала всіх, кричала. Я вже вирішила, що піду звідти, але хотілось їй на нервах пограти. Запізненнями виражала свій протест. Два тижні я приїжджала вчасно до офісу, купувала каву й 10-15 хвилин пила. Потім заходила.

Наталя КУХАР, 38 років, економіст, Київ

Відмовився виконувати не свої обов'язки. Працював кореспондентом на місцевому телебаченні. Новий власник спочатку обіцяв, що все буде круто, розвиватимемося. А потім укоротив усім удвічі зарплату. Згодом захотів, щоб я, крім кореспондента й ведучого новин, ще був оператором і займався технічним забезпеченням програми. Я це ігнорував.

Сергій ДЕМЧУК, 28 років, місто Коростень Житомирської області

За те, що стільці в актовому залі пропадали. Я завгоспом влаштувався в науковий інститут. Співробітники після кожного заходу фуршет у залі гуляли. Не міг до ночі з ними сидіти, бо пішки потім додому вертався б. А зранку не вистачало одного стільця. За рік чотирьох не стало. Потім дізнався, що мого попередника за це саме звільнили.

Сергій, 52 роки, безробітний, Київ

Сейчас вы читаете новость «"Ти хороший, чесний чоловік, але нам якраз такі й не потрібні". За що українців звільняли з роботи?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть