Ексклюзивы
четверг, 20 октября 2011 16:55

Раз на рік оплачують квиток додому

 

Чернігівка Катерина КОБЕЦЬ, 26 років, чотири роки працювала в школі в Дубаї, Об'єднані Арабські Емірати

- Влаштувалася в міжнародну компанію, що має чотири школи і дев'ять дитсадків. Через те, що Дубай багатонаціональне місто, у школах є різні навчальні програми: британська, американська, індійська, французька, ліванська. Дитсадки пропонують програму раннього розвитку. В Еміратах дітям старшим 4 років слід бути в школі, а не в дитячому садку.

Усе навчання - англійською. Арабська є обов'язковою з першого класу. Крім того, кожен учень обирає ще одну мову.

Проходила співбесіду. Питали про освіту, досвід, чи добре ладнаю з людьми, перевіряли знання мови. Український диплом у мене був перекладений і легалізований, додатково іспитів не здавала. Претендувала на адміністративну посаду. Та оскільки в мене був диплом про вищу педагогічну освіту, спочатку взяли вихователем у дитячий садок, а потім перевели у школу. Працювала в приймальній комісії. Проводила співбесіди й тестування з дітьми від 4 років і до п'ятого класу.

На роботі всі спілкувалися англійською. Робочий день тривав із 7.30 до 15.30. Кожному вчителю видають персональний лептоп, забезпечують канцелярією. У початковій школі до другого класу до вчителя прикріплюють помічника, зазвичай дівчину-філіппінку. Вона допомагає стежити за порядком, відводить дітей у туалет, якщо потрібно.

Двокімнатну квартиру можна зняти за 1000-1500 доларів залежно від району

Класного журналу як такого немає, є журнал відвідуваності. Якщо учень пропустив понад 25 відсотків занять без поважної причини, він може залишитися в тому ж класі на другий рік.

Дрес-коду не було, хоча деякі школи мають уніформу для співробітників. Я дотримувалася строгого стилю, бо спілкувалася з батьками. По четвергах приходила в джинсах. Це останній робочий день тижня. П'ятниця і субота - вихідні. Взаємини з колегами були нормальні. Усі дуже позитивно налаштовані, ніякої дискримінації за національністю.

Зарплата у вчителя фіксована. Її розмір, пільги обговорюють під час співбесіди. Зараз учитель заробляє в середньому 2,5 тисячі доларів. Британці, американці, південноафриканці, австралійці, новозеландці отримують більше.

Якщо вчителя запрошують із-за кордону, то надають квартиру. Оплачують медичне страхування і квиток до рідної країни раз на рік. Доплат - як у нас за щоденники, зошити, класне керівництво - нема. Коли в школі канікули, то вони для всіх - учителю не потрібно приходити й відпрацьовувати години.

До іноземців у Дубаї ставляться лояльно, бо основне населення міста - це експатріанти, приїжджі з різних країн світу. Російською з вами заговорять практично в будь-якому магазині, так само як і в багатьох ресторанах. Після кризи ціни на житло впали. Двокімнатну квартиру можна винайняти за 1000-1500 доларів залежно від району.

Сейчас вы читаете новость «Раз на рік оплачують квиток додому». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть