Ексклюзивы
четверг, 25 ноября 2010 13:31

"Увесь час Кетрін житиме в тіні покійної свекрухи"

 

Онук британської королеви Єлизавети ІІ, 28-річний принц Вільям заручився з ровесницею Кетрін Міддлтон. Весілля святкуватимуть у Лондоні, навесні чи влітку наступного року.

У жовтні принц та Кейт відпочивали в африканській Кенії. Там Вільям запропонував руку й серце нареченій. Подарував їй материн перстень із блакитним овальним 18-каратним сапфіром і діамантами. Принцеса Діана заплатила за нього 28 тис. фунтів.

Британська преса назвала наречену "Терплячою Кеті". Принц зустрічається з нею понад вісім років. На кілька місяців пара розлучилася три роки тому. Потім з'явилися чутки про заручини. Торік Вільям спростував їх, пояснивши, що має важливі справи. Жити планують на півночі Вельсу.

Ми запитали у британців та іноземних фанатів королівської родини: що вони думають про наречену принца?

Марго САККО, 64 роки, Велика Британія:

За весілля Кейт та Вільям повинні розраховуватися самотужки. Нехай продадуть таблоїдам свої ексклюзивні фото з церемонії. Зароблять, аби покрити всі витрати, ще й залишиться. Пари, які живуть разом до весілля, зазвичай швидко розлучаються. На цю чекає те ж саме. Шлюб - це священний союз, а принц із нареченою показують молоді поганий приклад.

Патриція, 45 років, США:

Це виправданий союз, якщо знати, що рід Віндзорів німецького походження. Своє прізвище Віндзори отримали після Першої світової війни - змінили колишнє, аби видати себе за англійців. А от прізвище Міддлтон споконвічно англійське. Перші згадки про Міддлтонів з'являються вже після саксонських завоювань. Тому Вільям, одружившись із Кейт, зробить свій рід ще більш англійським. Я впевнена, молодята закохані одне в одного. Але навіть якби це був шлюб із розрахунку, то аристократам слід знатися з буржуазією. Їхній добробут залежить від успіху середнього класу.

Сьюзен ДАВІДОВІЧ, 53 роки, Велика Британія:

- Британія чекає на другу Діану. Тому Кетрін примусять робити все, аби відповідати цьому образу. Особисто я їй не заздрю. Весь час Кетрін житиме під тінню покійної свекрухи. Обручка - та сама, весільні сукні порівнюватимуть, справи - теж. Будь-яка принцеса не має права на помилку. А тут - усе треба помножити на пам'ять про Діану.

Пари, які живуть разом до весілля, зазвичай швидко розходяться. Шлюб - це священний союз, а принц із нареченою показують молоді поганий приклад

Мені приємно, що обраниця Вільяма - гарна та достойна дівчина. Для британців королівська родина - символ стабільності, благородності та власної вищості. Пара житиме щасливо. Вільям знає дуже багато про перипетії всередині родини, помилок не робитиме. Думаю, вони не одружувалися так довго, бо принц зважував усі "за" й "проти". Кетрін займатиметься благодійністю. Я на її місці усиновила би дитину. Проте навряд чи до королівської родини дозволять узяти нового члена з притулку. Зараз модно мати багато дітей. Але в британській королівській сім'ї так не прийнято.

Елізабет РЕНАНТ, 42 роки, США:

Кейт Міддлтон - дочка мільйонера, яка ніколи не знала, звідки беруться гроші. Не думаю, що вона переймається тим, що не аристократка. Виходить, аби стати королевою, можна просто вдало вийти заміж? Об'єднане Королівство сьогодні все більше втрачає свій поважний статус. Жоден із потенційних королів Великої Британії не брав собі за дружину дівчину із середнього класу ще з часів Середньовіччя. Ті з королівських осіб, які зважувалися на нерівні шлюби, згодом розлучалися. Негаразди в їхній сім'ї напевно виникатимуть хоча б через те, що Кетрін нічим не займається, а домогосподарки з принцес - ніякі. Сумніваюся, що готуватиме Вільяму вечерю, коли він буде на службі. Тому або буде нудитися вдома, або гулятиме по вечірках.

Сурендра НІГАМ, 28 років, Індія:

Наречена Кетрін має значні переваги порівняно з її майбутньою свекрухою. Каміла стала дружиною Чарльза не в молодому віці, до того мала чоловіка. У королівській родині до неї одразу поставилися вороже. Тепер, коли настане черга приймати до сімейного кола Кейт Міддлтон, вона мала би за неї заступитися. Сама ж була в схожій ситуації. Шлюб принцеси Діани розпався не через придворні чвари. У них просто не було любові з Чарльзом. У Кейт та Вільяма буде інакше. Бо вони закохані.

Лайнні НОРВУД, 52 роки, США:

Не можу намилуватися обраницею принца Вільяма. Бажаю їм довгого щасливого подружнього життя. Тільки мене непокоїть, чому він не купив для Кетрін нову каблучку? Вільямові не слід було дарувати майбутній нареченій персня, який належав покійній матері Діані. Шлюб його батьків закінчився трагедією. Перстень може принести нещастя наступній його власниці. Тим паче, що нагадує про Діану, яку люблять і поважають у всьому світі. Тому його треба зберегти як пам'ять, виставити в якомусь із музеїв.

Сем ТЕЙЛОР, 62 роки, Велика Британія:

Слава Богу, Вільям одружується не на танцівниці чи тренерці з фітнесу. Британія дуже довго чекала на це весілля. Народження нової родини - ознака, що все буде гаразд. Весілля має бути просте. Не думаю, що всі купатимуться в ікрі. Зараз не час на розкішні гуляння. Пам'ятаю весілля Чарльза, тому щаслива, що побачу шлюб його сина. Маю тарілку з фотографією Чарльза та Діани. Вже купила подібну з Вільямом і його обраницею.

Думаю, що на весілля їм надарують багато антикваріату. Це ж не одруження бакалійника - вази та штори ніхто нести не буде. Шкода, що більшість подарунків потім віддадуть до музею. За рік у них народиться донька. Господь пошле дівчинку, бо людям хочеться маленьку принцесу. Кейт і Вільям матимуть щонайменше трьох дітей, бо сім'ї, де мало діток, - нещасливі. Кейт їздитиме в Африку, поїде з Вільямом до Афганістану, аби підтримати наших солдат. Думаю, Кейт запросять знятися в кіно - у романтичній комедії.

Стелла БРЕННАН, 47 років, Велика Британія:

Кейті та Вільям разом житимуть до смерті, матимуть двох дітей. Королівська родина повинна гарно прийняти майбутню дружину принца. Після принцеси Діани вони мали би змінити ставлення до таких "нетрадиційних" шлюбів. Вінчання буде чимось грандіозним. Плаття в нареченої виглядатиме скромно. Обов'язково з рукавами або накидкою, можливо, з довгим шлейфом. До її смаглявої шкіри краще пасуватиме не сніжно-білий колір, а молочний відтінок. На голові буде блискуча тіара. Із дизайнерів, думаю, обере не популярні бренди Stella McCartney чи Vivienne Westwood, а когось із британських початківців. Вона завжди одягалася просто й зі смаком.

Саманта СМІТ, 26 років, Велика Британія:

Коли я почула, що весілля принца Вільяма буде наступної весни, одразу вигукнула: "Вони ж не посміють побратися в один день зі мною!" Я за них дуже рада, але не хочу, щоб якась інша наречена в цей особливий для мене день отримала більше уваги, ніж я. Крім того,  реєструватимемо шлюб неподалік резиденції. Не хочу застрягти в заторі, вичікуючи, доки проїде королівський весільний кортеж. Подруга сказала, що дарма скаржуся. Потім розказуватиму всім, що одружилася в суботу, разом із принцом Вельсу.

Це ж не одруження бакалійника: вази та штори ніхто нести не буде

Джек АЙГОНАЙКОН, 35 років, Велика Британія:

Краще віддам свої гроші на королівське весілля, як платник податків, ніж для того щоб підтримати мільйони британців, які зловживають соціальними виплатами. Мені не шкода 30 пенсів для церемонії, дивитися на яку з'їдуться іноземці з усього світу. Навіть якщо для цього Британія витратить мільярд, гроші повернуться завдяки туристам. Британці не повинні шкодувати грошей хоча б заради власної безпеки. Лише жителів Об'єднаного Королівства на церемонію прийде не менше 600 тисяч.

Нейл ВЕЛТОН, 30 років, Велика Британія:

У мене майже релігійне ставлення до принца Вільяма. Його дні народження я святкувала в школі. Тому щаслива, що він одружується. Але не хочеться наступного року читати про скандали в стриптиз-клубах за його участі чи варіанти суконь для нареченої. Можу закластися: моя тітка вже купила за 200 фунтів сервіз із фото Кейт і Вільяма. Якось гуляла із сестрою в Гайд-парку. Мали відкрити меморіал на честь принцеси Діани, було людно. Тільки коли Королева пройшла повз нас під руку з герцогом Філіппом, я зрозуміла, з ким розминулася. Цю зустріч запам'ятала на все життя. Люди, що прийдуть на весільну церемонію до принца Вільяма, напевне почуватимуться так само піднесено. Такі події гуртують жителів країни.

Джойсі ЛАМЕЛА, 35 років, Філліппіни:

Кетрін не можна порівнювати з Діаною. По-перше, їй 28 років, тоді як Леді Ді одружилася 20-річною. Крім того, Кетрін старша за Вільяма на 6 місяців. Вона неяскрава, нею навряд чи захоплюватимуться так само, як колись казковою принцесою Діаною. Кетрін не мала інших чоловіків, але це навряд чи додасть благородності її образу. Усі вісім років знайомства тільки й бігала по вечірках. Замість кар'єри чекала нагоди кинутися принцові на шию. Це не личить дівчині її кола, навіть, якщо посаг у неї чималий. Із дитинства Вільямові сватали принцесу Швеції Мадлен та принцесу Греції та Данії Теодору. Вихована за придворними правилами, Теодора була би кращою партією для нашого принца.

Вільям - другий претендент на королівський престол, тому всі витрати на церемонію одруження має взяти на себе його бабуся, королева Єлизавета ІІ та батько Чарльз. Держава має хіба що оплатити на час свята охорону членів королівського сімейства та гостей.

Думаю, Вільям поспішає одружитися, бо до його обраниці ставляться все більш підозріло. Я хотіла би, щоб у принца було двоє дітей. Але Кетрін може народити йому тільки напіваристократичних нащадків. Цього їй ніколи не пробачать родичі Вільяма.

На королівське весілля з'їдуться знатні гості з багатьох країн Європи. Родині Міддлтонів не треба перейматися весільними витратами. Якби Кетрін була звичайною нареченою, то довелося би їх ділити навпіл. Весілля окупиться, навіть, якщо на все піде кілька десятків мільйонів доларів. Замість кухонного начиння та простирадл, гості даруватимуть коштовності, машини та нерухомість.

 

 

Кейт провела дитинство в селі

Кетрін Міддлтон - старша з трьох дітей колишньої стюардеси Керол і авіадиспетчера Майкла Міддлтона. Родина багата, але не титулована. Зараз її батьки - мільйонери, заробляють на продажі іграшок і товарів для вечірок. Вони власники фірми Party Pieces, яку відкрили понад 20 років тому.

Дитинство Кейт пройшло в селищі Баклбері, у графстві Беркшир. Після школи вчилася в державному коледжі. 2001-го вступила до університету Сент-Ендрюс у Шотландії. Там познайомилася з принцом Вільямом, із яким разом училися на факультеті мистецтв. Закінчивши бакалаврат, Кетрін рік працювала у відділі закупівель мережі магазинів одягу Jigsaw. Принц у той час навчався в Королівській військовій академії.

Зараз Кейт не працює. Одяг купує в дизайнерів, які вдягали Мадонну, Дженніфер Лопес. Одна з улюблених - бразилійська дизайнерка Даніелла Ісса Хелаель. До 2006-го Кетрін часто бачили в джинсах і светрах. Зараз носить вишукані сукні, капелюшки й приталені піджаки.

 

Шлейф сукні тягнувся на 7,52 метра

Спадкоємець королівського престолу принц Чарльз, якому зараз 62 роки, одружився з покійною принцесою Діаною 1981 року. Цей день для британців був національним святом.

Тоді на вулиці Лондона вийшли понад 600 тис. людей, аби здалеку подивитися на молодят, які вінчалися в столичному соборі Святого Павла.

Дочка графа Спенсера 20-річна Діана прибула на церемонію разом із батьком у кареті. Червоним килимом ішла 3,5 хв. Шлейф сукні тягнувся на 7,52 метра. Вбрання кольору слонової кістки з шовку й антикварних мережив із вплетеною золотою ниткою було витримане у вікторіанському стилі. Голову нареченої прикрашала діадема родини Спенсер.

32-річний Чарльз був у формі військово-морського офіцера. Обоє наречених помилилися, коли давали обітницю. Леді Діана переплутала імена. Вона назвала нареченого Філіпп Чарльз Артур Джордж, а не Чарльз Філіпп. Принц Чарльз замість "усі мої блага я ділю з тобою" сказав: "Усі твої блага я ділю з тобою".

1993-го подружжя розлучилося, через три роки офіційно. 1997-го Діана загинула в автокатастрофі. Принц Чарльз одружився з Каміллою Паркер у квітні 2005-го.

 

 

"Ми були друзями, понад рік знімали разом помешкання. Нам було дуже весело. Маємо спільні зацікавлення. У неї прекрасне почуття гумору", - принц Вільям про наречену Кейт Міддлтон.

Сейчас вы читаете новость «"Увесь час Кетрін житиме в тіні покійної свекрухи"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть