Ексклюзивы
четверг, 16 декабря 2010 13:10

"Тут мільйони ворочаються, а ми заробляємо мізер. Чистими виходить тисячу двісті"

 

У понеділок о десятій ранку шестеро комунальників зі столичного Печерського району готують закуску. Випивають на галявині біля Паркової дороги. Паркова - найкоротший шлях із Верховної Ради та Кабміну до Кончі-Заспи, де живе більшість парламентарів і урядовців. Вони часто їздять цією вулицею.

Чоловік у бушлаті зносить хмиз на купу, підпалює його. П'ятеро жінок у темно-зелених спецівках і дутих чоботях розкладають їжу на бетонній кришці каналізаційного колодязя. Закуску принесли у чорному пакеті для сміття Дістають батон "Нива". Нарізають його, на товсті скибки хліба накладають шматки ковбаси. Потім ріжуть на четверо квашені огірки. Одна з двірничок виймає півлітрову пляшку мінеральної води "Моршинська". Кілька шматків сала кладуть на розстелену газету. Півлітровий "Хлібний дар" розливають у жовті пластикові стакани. Порожню пляшку кидають під ноги.

Через дорогу гудуть бетономішалки. Там, на печерському схилі Дніпра, 20 робітників зводять вертолітний майданчик для президента Віктора Януковича. За металевою огорожею видно, що на території будови рухаються стріли двох баштових кранів. Уже залито бетонний фундамент. Вертоліт за 6 хв доставить сюди президента із заміської резиденції "Межигір'я".

- Чули, що мають здати до весни цей майданчик? То люди роблять круглосуточно, як запрограміровані, - каже одна жінка. Поправляє малинову хустину.

- Тут раньше в парку були дерева, тир. Порізали всьо, - додає інша. - Хотіла з робочими на стройці поговорити. Але кожен мовчить, тримається за місце. Тут мільйони ворочаються, а ми заробляємо мізер. Грязними - півтори тисячі, а чистими виходить 1200 гривень. У мене на дорогу до роботи за місяць іде 400. Але як нема де робити, то я і цим довольна. Хотіла лучшого президента, а маємо ще хужого за Кучму. Нам дали команду тут усе вилизувати, щоб ні бумажечки не було.

Сейчас вы читаете новость «"Тут мільйони ворочаються, а ми заробляємо мізер. Чистими виходить тисячу двісті"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть