Ексклюзивы
вторник, 19 июня 2012 18:38

Конституція Республіки Каzантип містить 16 статей

Екокультурний фестиваль "Трипільське коло"

Етнодискотека до другої ночі завершуватиме музичні виступи на фестивалі "Трипільське коло". На головній сцені зіграють гурти "АтмаСфера", Mad Heads XL, "Тартак" і колишні "Гайдамаки" – Kozak System.

– За зиму приготували нову програму з 15 пісень, – каже лідер рокерів Kozak System Іван Леньо. – Щодня 4–5 годин проводимо на репетиціях. Потім вечорами пишемося в студії. Новий альбом плануємо у вересні. Думаю, називатиметься "Шабля" – як наша перша пісня на слова Дмитра Лазуткіна. Частину віршів для нас написав Сашко Положинський, бо він, окрім всього, поет.

Удень на фестивалі навчатимуть циганських танців і розпису посуду трипільськими візерунками. Також можна буде взяти участь у жниварській толоці.

28 червня – 1 липня, Ржищів, Київська область

Неформальний фестиваль "Шипіт"

– "Шипіт" – містичне місце, – каже Мирослава Татарчук, учасниця музичного етнопроекту "Зілля". Фестиваль відвідує 10 років поспіль. – Там часто щось знаходять і втрачають. Залежить від того, з якими думками туди приїхали. Багато хто гинули в нещасних випадках. Існують таємничі постійні відвідувачі. Наприклад, дідок, який завжди мовчить і тільки уважно дивиться. Ніхто не знає, як його звати і скільки йому років. Може, й 100. Зовні ніколи не змінюється. Схожий на засушеного гриба. Завжди з'являється там, де щось відбувається. Його присутність кардинально змінює ситуацію й ніхто не розуміє, як це сталося. Наприклад, репетує мала дитина. Він прийде, подивиться – і дитина замовкає. Тут не раз стає моторошно. Часто чути дивні звуки – невідомо звідки ллється пісня, свист.

На "Шипоті" є товариство "босяків" – неодружених хлопців, які ходять босоніж. Серед них багато красивих юнаків, навколо в'ється хмара дівчат. Років зо 20 тому про фестиваль ніхто не знав. Звістки про нього передавали від уст до уст, тільки серед своїх. Це було місце тусівки, насамперед, хіпі. Тепер – безліч випадкових туристів.

1–7 липня, село Подобовець, Міжгірський район, водоспад Шипіт, Закарпатська область

Мистецький фестиваль "АртПоле"

Що взяти з собою на "АртПоле", радить волонтер фестивалю 22-річний вінничанин Андрій Барчук:

– Намет. Кемпінг розташований у яблуневому саду серед гір. Якщо ви дуже лінивий чи мажорний, можна винаймати хатинку в бабусі. Торік дехто жив у селян за 20 гривень на добу. Але тільки в наметі можна відчути смак фестивалю. Сам живу так, сплю на надувному матраці;

– Плавки і купальник. На піщаному пляжі Дністра можна позасмагати. Він тягнеться вздовж усієї території фестивалю. Вода тепла, купаються навіть уночі. Але затемна плавати не раджу, бо річка швидка;

– Їжу. У місцевих кафе за обід віддасте 12–15 гривень. Їсти хочеться двічі на день – вранці й увечері. Удень апетиту немає, бо жарко. Моя компанія торік брала харчі з собою – тушонку, каші швидкого приготування. Витратили 500 гривень. Алкоголь можна купити в барах – з Івано-Франківська буде "Мармуляда", з Тернополя "Коза" і "Республіка" – з Одеси. Кожен бар пропонує по 15–20 фірмових напоїв, як от м'ятний спотикач;

– Багаторазовий або картонний посуд. На фестивалі не схвалюють пластик.

12–16 липня, село Уніж, Городенківський район, Івано-Франківська область

IV Міжнародний танго-фестиваль Tango d'amore

"Вони не дивляться одне на одного, не розмовляють. Якщо потрібні слова, значить, щось не так із мовою тіла, – пише про танго у книжці есеїв "Ярмарок обіймів" аргентинка Соня Абаді. – Вона не бере ініціативи в свої руки. Тільки вставить випадкову примху, яка не порушить цілісності й безперервності руху. Вона відчуває його намір і трохи запізнюється. У танго, як у житті. Єдина влада над часом чоловіка, яку має жінка, – уповільнювати, притримувати його, але ніколи не підганяти".

26–29 липня, Одеса. Відкриття – філармонія, вул. Буніна, 15. Майстер-класи – готель "Вікторія", вул. Генуезька, 24-а

Фестиваль електронної музики "Республіка КаZантип"

Конституція Республіки Каzантип містить 16 статей.

Стаття 1. Республіка Каzантип має кордони, але не має території. є державою, яка час від часу вільно переміщується в просторі. Столицею Республіки є будь-який населений пункт, який, нехай і несподівано для себе, виявився в самому центрі Республіки.

Стаття 7. Державною релігією Республіки є Віра в Чудеса. Громадяни з іншими віросповіданнями не переслідуються законом, але вважаються цинічними реалістами, з якими краще не зв'язуватися – задля збереження віри.

Стаття 8. Національною їжею Республіки є варена кукурудза й смажене соняшникове насіння.

Стаття 11. Фріки є національним надбанням і перебувають під опікою Міністерства культури.

31 липня – 15 серпня, селище Поповка поблизу Євпаторії, Крим

Сейчас вы читаете новость «Конституція Республіки Каzантип містить 16 статей». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть