понедельник, 04 января 2010 12:43

Фестиваль вина "Червене вино"

12-13 січня вівторок-середа

- На фестивалі п"яних не буває. То все від горілки люди дурні стають. А хороше вино спонукає тільки на добрі вчинки, - каже голова спілки виноробів Закарпаття Олександр Ковач, 39 років. Його "Королівську Леанку" 2008-го визнали найкращим білим вином. - На Закарпатті найкращі білі вина, а в Криму - червоні. Наше помірне сонце сприятливе для світлих сортів винограду.

Дегустувати вина починають із білих сухих сортів, потім переходять до червоних сухих та напівсолодких і завершують десертними - білими та червоними. Кава, шоколад, сигарети, цукерки з ментолом та лікером спотворюють смак вина, тому їх не варто вживати до дегустації. На смак вина не впливає тільки хліб.

Вино до їжі обирають за принципом: чим важча страва, тим важче й вино. Міцне червоне - добре до шашлику. Шампанське та напівсухі вина гарно поєднуються з фруктами. Сухі білі вина - добрі до сирів. Смак вина псують надто масні, гострі та пряні страви. А до солоних та квашених продуктів подавати вина взагалі не бажано.

Олександр Ковач:
- Мій знайомий вихваляється, що робить вино в діжці діда, який помер 30 років тому. Максимальний вік ємності для вина становить 5-6 років. А далі - як ти не мий ту посудину, продукт вийде гнилим. Це найбільше лихо закарпатських виноробів. Тому й існує ця зневажлива назва - "домашняк".


УЗИМКУ ДОСВІДЧЕНІ СОМЕЛЬЄ РАДЯТЬ пити "теплі" червоні столові та міцні вина. Сухі - підігрівати, щоб вони були трохи тепліші за кімнатну температуру - 18-20 °C. Херес і мадера найкраще смакують підігрітими до 20-22 °C. Десертні вина, мускати, токаї мають бути кімнатної температури - 16-18 °C.
Сейчас вы читаете новость «Фестиваль вина "Червене вино"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть