Ексклюзивы
среда, 21 июля 2010 17:38

Фестиваль "Свірж"

 

Співачка Катя Chilly, 32 роки

Минулого року я подорожувала арабськими авіалініями. Була шокована від того, що мусульманська цивілізація живе в молитовному потоці. Це велика мудрість, яку західні люди не можуть зрозуміти через своє невігластво. Яскравий приклад: коли літак злітає чи заходить на посадку, скрізь звучать сури з Корану, прославляючи Господа та структуруючи простір. Це як у нас читали би Псалтир у хлібному магазині. Натомість чуємо пісні з матом, і що брутальніші, то актуальніші.

Мурахи ніколи не сплять. Ви знали? Я про це почула з телевізора, каналу "Діскавері", але ніяк не можу заспокоїтися. Вони дійсно ніколи не сплять. Ці істоти символічно й за своєю природою тісно пов'язані з енергією часу, стихією Землі та Праці. До речі, ми живемо за часовим виміром, який запропонував Ньютон. А от у казці, міфі, медитації й молитві, так як і в свідомості давньої людини, час не лінійний, а існує тільки тут і тепер. Це вимір, який запропонував Ейнштейн, але не прийняла офіційна наука.

Бабуся розповідала, що в київськими вулицями співали за Хрущова, як зараз співають і танцюють у містах Куби та Індії. У кожному провулку в нас були співці, мандрівні музики розносили новини. Такі були мас-медіа. Але цю традицію посадили за ґрати. Вулиці наші стихли. Тільки солов'ї співають до ранку.

Напій із квіток черешні, залитих окропом, упливає на свідомість, як звук органу, коли лунає Бах. За відчуттями, це наче лижі, які несуть тебе вниз із високої гори поверхневого сприйняття в глибоку молитву.

Людина розучилася співати в унісон із рослинами й тваринами. Місто - це штучне середовище. І що більше, то хижіше. Його отрута - мас-медіа. Місто паралізує свідомість, знищує казку.

Планета Земля - це Казка, яка вся живе в молитві, окрім Людини, яка жадає володарювати. Що далі від міста, то слабше це бажання, і серце відкривається до розуміння мови рослин, тварин, молюсків, риб, птахів, мінералів.

Від того, як поріжеш складники, готуючи страву, залежатиме її смак. Навіть від того, як тримаєш плід. Стан кухаря впливатиме на людей, які куштуватимуть їжу. Це таїнство. Не можна відволікатися, коли готуєш, бо зникне смак.

Раніше перед тим, як змайструвати щось із дерева, питали в нього дозволу. І тоді мали справу не з мертвим тілом дерева, а з його єством.

Якщо рухатися повільно, простір перетворюється на двері. Якщо швидко - двері перетворюються на декорації. Експериментуйте: пройдіть один квартал якомога повільніше та другий - швидко. Відстежте, що відбувається у свідомості.

Концерт Каті Chilly на фестивалі "Свірж" 1 серпня, 22.00, спортивний комплекс "Вишгора" під Києвом

Сейчас вы читаете новость «Фестиваль "Свірж"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть