Ексклюзивы
понедельник, 03 октября 2011 17:06

Дівчина має сама вишити свій весільний рушник

 

24-річна Яна Ібрагімова у чернівецькому кафедральному соборі Святого духа обвінчалася з на рік старшим Іваном Бабиним. Весілля організували в українському стилі.

- Ще в дитинстві ворожка мені сказала: "Твоє весілля має бути особливе, тоді ти будеш щасливою". Я на вінчання у знайомої швачки замовила червоно-синю сукню. Червоний символізує повноту життя, свободу та енергію, а синій - вірність, довір'я і безконечність. Вона пошила за день, узяла 100 доларів. Іванові пропонували одягнути шаровари, він відмовився. Каже: "Усі будуть думати, що в мене під штаньми переповнений підгузник". Купили йому вишиванку на Калинівському ринку.

Молоді приїжджають до церкви по обіді. Священик вишитим рушником з'єднує їхні руки.

- Рушники сама вишивала, - розповідає Яна після вінчання. - Мама мені казала: "Дівчина сама має вишити свій весільний рушник. Якщо комусь замовиш, у своє життя впустиш чужі думки й бажання. А вони можуть бути недобрими". Робити це можна тільки вдень, бо вночі злі сили прокидаються. На рушнику два павичі й український візерунок. Мережок не робила, бо тоді життя буде діряве.

Яна працює медсестрою в пологовому будинку, Іван - стоматолог у приватній клініці. Познайомилися три роки тому. Побратися вирішили 21 травня.

- Тоді Іван запросив мене повечеряти в готелі "Буковина". На столі стояло шампанське й цукерки, горіли свічки. Він став на коліно і спитав: "Станеш моєї дружиною?". Я зразу погодилася. Через день пішли знайомитися з батьками. Вони зраділи: "Ви будете щасливими, бо схожі, наче брат і сестра".

Вінчання в церкві молодятам обійшлося у 250 грн. Наступного дня святкували в ресторані "Україна". Запросили 250 гостей.

Сейчас вы читаете новость «Дівчина має сама вишити свій весільний рушник». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть