четверг, 07 августа 2014 15:15

Якщо не контролюватимемо його, то він контролюватиме нас

 

Як до Ахметова має ставитися українське суспільство

Денис КАЗАНСЬКИЙ, 30 років, журналіст із Донецька:

–  Вважаю, що Ахметов зараз – ворог України. Намагається вести якісь свої ігри, хоче ще більше зміцнити свою бізнесову імперію за рахунок життів людей. Він торгує передусім металом і вугіллям. Це не ті товари, які можемо бойкотувати, не купуючи в магазинах. Однак треба вимагати від держави припинити заплющувати очі на те, що робить Ахметов, і дотувати його підприємства. Це все сплачується з наших кишень. Добитися цього можна лише тиском. Маємо наполягати на розслідуванні діяльності Ахметова. Масштабні акції обов'язково матимуть резонанс.

Андрій КОКОТЮХА, 43 роки, письменник:

–  Продукція Ахметова не йде у роздріб. Це – не позначені штрих-кодом товари російського виробника, які ми можемо не купувати. А в готелях олігарха такі ціни, що можна сказати: ми їх і так бойкотуємо, бо не можемо собі дозволити поселитися там. Але ми вже відреагували на Ахметова, вийшовши на Майдан. Він знає, що то було й проти нього, бо сам породив Януковича – на його грошах трималася Партія регіонів.

Моральний осуд суспільства Ахметову – до одного місця. Можемо на нього вплинути хіба що перемогою у війні. Якщо очистимо Донбас від терористів і закриємо кордони, Ахметову нічого не залишиться, як прийняти переможця й стати на його бік.

Вадим СКУРАТІВСЬКИЙ, 72 роки, культуролог:

–  Був такий хороший радянський драматург Віктор Розов, у нього є передсмертний афоризм: "Все богатые – скотины". Це все, що можна сказати про Ахметова. У багатої тварюки є тільки одна орієнтація – у бік великих грошей. Суспільство має контролювати їхню поведінку, щоб не дійшли до загальнодержавної зради або до якоїсь особистої індивідуалістичної інтриги проти цілої країни. Час від часу треба питати в Ахметова, які в нього статки, яка політична орієнтація. Якщо не контролюватимемо його, то він контролюватиме нас.

Гроші Ахметова у подіях на Донбасі задіяні – і зрозуміло на чиєму боці. Чому керівництво держави не ­реагує? Бо кожен народ має таку владу, на яку заслуговує.

Сейчас вы читаете новость «Якщо не контролюватимемо його, то він контролюватиме нас». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть