Ексклюзивы
четверг, 23 сентября 2010 12:38

2011 року Україна планує продати Світовому банкові свої квоти на викиди парникових газів

 

Понеділок, 20 вересня, 14.11

Перед дверима нового терміналу F у Бориспільському аеропорту натягнута червона стрічка. Президенту Вікторові Януковичу подають ножиці. Позаду нього стоять директор летовища Борис Шахсуваров, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, міністр транспорту Костянтин Ефименко. Янукович розрізає стрічку.

- Кожен господар, який живе в приватному або державному будинку, завжди дбає про те, щоб вхід був такий, що давав би йому настрій, коли він заходить до своєї оселі. Так чи ні? - за 10 хв. скаже президент. Ще через півгодини вилетить до США.

Термінал площею 20,5 тис. кв. м побудували з металу й пластику. Він обійшовся у 413 млн 137 тис. грн і пропускатиме до 1,5 тис/год пасажирів.


А в цей час:

У Черкасах жителі першого під'їзду 10-поверхівки на вул. Героїв Дніпра купують у магазинах "мівіну", ковбасу, копчену рибу, шпроти, консерви. Рівно добу вони мешкають без газу. У понеділок зранку біля квартири N6 люди почули його сильний запах. Викликали аварійників. Ті не змогли знайти власника помешкання, тому перекрили весь стояк.

- Їмо всухом'ятку, вечеряти будемо так само, - каже 37-річна Оксана Михайлюк.


Мер Немирова 45-річний Віктор Качур сидить у камері попереднього утримання Головного управління МВС у Вінницькій області. За кілька годин Ленінський районний суд має обрати запобіжний захід щодо нього до завершення слідства. 20 вересня Віктор Качур добровільно здався СБУ. Його звинувачують в отриманні 1 млн 800 тис. грн хабара.


У селі Якимівка Оратівського району Вінницької області Людмила Левченко намагається відкрити 10-літровий термос із борщем. Колектив народної творчості привіз його із села Красненьке Іллінецького району на четвертий обласний фестиваль борщу.

- Ти диви, як присосало, - каже Людмила. - Це тому, що гарячий.

Намагається відкрити термос хвилин із 10, доки не підходить один із чоловіків і відкриває його.

Цього року на фестиваль приїхали 50 колективів із Вінницької, Житомирської, Київської областей. Кожен із них має, за умовами, представити свій борщ: заспівати про нього пісню та розповісти рецепт.


У столиці в відділенні Ощадбанку на вул. Подвойського, 5-А касирка 26-річна Леся Шуліка видає клієнтам готівку. 4 год. тому невідомий направив на неї дуло пістолета, вимагав гроші.

- Залетів близько десятої. Вистрелив у стелю. Відвідувачам сказав, що їм нічого не буде. А мені погрожував. Устигла натиснути тривожну кнопку. Готівку не забрав, був п'яний, - каже Леся.

 




Що робили в міліції минулого тижня

13 серпня адвокат Володимир Цуняк звернувся до Рівненської прокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти міліціонерів, які катували його підзахисного, 23-річного рівненця Петра Андреєва. Його звинувачують у розбійному нападі на місцеву фірму, що торгує пивом. На початку серпня двоє чоловіків у масках винесли звідти 52 тис. грн.


18 вересня в Донецьку побили журналіста Артема Фурманюка, його брата та двох друзів. Це сталося за кілька метрів від під'їзду будинку, в якому він мешкає.
- Сиділи на лавці. Підійшли декілька чоловіків, почали нам грубити. А потім зав'язалася бійка. Один із них пригрозив знайомими міліціонерами. Вони приїхали за кілька хвилин. Не розбираючись, силою заламали руки й надягли наручники. Роману Самойлову, який не погоджувався їх надіти, бризнули в очі з газового балончика. Я сказав, що їм із рук це не зійде. Мене скрутили, кинули обличчям до землі, застібнули наручники й почали бити ногами й палицями. Так само вчинили й з іншими.


20 вересня Вінницька правозахисна група оприлюднила свідчення засуджених, які утримуються в Кам'янській виправній колонії N101. Зі слів ув'язнених, їх змушують працювати на шкідливому виробництві за 15 - 25 грн на місяць, не дають писати скарги й регулярно катують. На початку вересня адміністрація запустила до колонії людей у масках із дерев'яними молотками та гумовими палицями. Вони побили всіх в'язнів. Дехто від болю перегризав собі вени, різали животи та руки. Це видно з фотографій, знятих на мобілки. Їх таємно передали правозахисникам.




132

автомобілі отримало як благодійну допомогу Міністерство внутрішніх справ цього року. Серед них машини марок "Лада", Daewoo, Skoda, Volkswagen, Toyota, Cadillac.


150

літрів 95-го бензину вимагав доцент кафедри фізичного виховання одного з вузів Чернігова в другокурсниці за успішну здачу заліку. Викладача затримали.


107

українців отруїлися грибами від початку року. 13 із них померли. Торік за цей час отруїлися 102 людини, 7 - померли.


15

тонн замороженого м'ясного фаршу знайшли мешканці села Тернівка Запорізької області в лісі біля траси Харків - Сімферополь. Фарш був упакований в целофанові пакети без маркування й відомостей про виробника.


 

На сайті президента України відновили рубрику про Голодомор 1932-1933 років.


2011 року Україна планує продати Світовому банкові свої квоти на викиди парникових газів. Це 460 млн вуглецевих одиниць. Кінцевими покупцями стануть Данія, Іспанія та Італія.


Дві реактивні міни РМ-300 здали невідомі до металобрухту в Тернополі. Рятувальники вилучили зброю. Того ж дня піротехніки знешкодили її.





"Таращанське тіло" в нас до цього дня не зареєстроване в жодному документі. Немає навіть ніякого порядкового номера. Воно все ще вважається тілом невідомого"

Микола ТРУШ, директор київського морга на вул. Оранжерейній, де 10 років зберігається тіло журналіста Георгія Ґонґадзе

Сейчас вы читаете новость «2011 року Україна планує продати Світовому банкові свої квоти на викиди парникових газів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть