среда, 26 сентября 2012 19:32

10 фестивалів Львова

 

20 – 30 вересня, Фестиваль лялькарів "Ляльковий світ"

24 вересня – 7 жовтня, Фестиваль сучасної музики "Контрасти"

27 ­вересня – 6 жовтня, Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев"

28 – 30 вересня, Свято "На каву до Львова"

5 – 7 жовтня, Міжнародний фестиваль натільного живопису Lviv Tattoo Fest

7 жовтня, Фестиваль вуличного мистецтва Lviv Street Art

13 – 22 жовтня, Фестиваль давньої музики

16 жовтня, Військово-історичний фестиваль "Бандерівець"

19 – 21 жовтня, Свято сиру і вина

22 жовтня, Свято вулиці Вірменської

Про улюблені місця Львова розповідає музикант Місько Барбара, 40 років. Зараз – вокаліст гурту "Мертвий півень", живе у Харкові:

– Хоч я й співаю вірш Андруховича: "Не їдь до Львова – такого міста немає", до Львова їхати ­варто. Кожен для себе тут може знайти щось особливе й особисте. Не люб­лю тільки бувати тут на День міста. Львів не банальний, хоча зараз усе є всюди. Навіть львів'яни є всюди. Але сирник і кава вранці або борщ із вушками на Різдво у Львові смакують інакше.

Бляхарська, 12. Не так давно в путівнику по Львову 1927 року знайшов рекламне оголошення свого прадіда. Він мав бляхарську майстерню, але вже ніхто не пам'ятав адреси. Так от, у цьому оголошенні вона була вказана: вулиця Бляхарська, 12. Прадід ховав там євреїв під час німецької окупації, за що його й забрало гестапо. Більше про нього нічого невідомо. Ще мав крамницю на площі Ринок, він був успішним комерсантом. Цей талант я не успадкував, як і крамницю. Але не шкодую, бо моя крамниця, напевно, одразу збанкрутувала б.

Батьківський дім на Личаківській. Найбільше сумую за батьками. Коли приїжджаю, в першу чергу йду до них. Улюблені страви тут, у мами. Хоча я не дуже і вибагливий. Коли мама питала мене в дитинстві, що б я хотів їсти, відповідав: "Їжу".

Кав'ярня "Під клепсидрою". ­Люблю готувати й їсти вдома, запрошувати друзів до себе. День народження краще святкувати з коханою, і байдуже де. Але декілька разів свій день народження відзначав у "Ляльці", якої вже не існує. Як буваю у Львові, завжди заходжу до "Дзиґи", де розташована кав'ярня "Під клепсидрою", бо тут друзі. Почитати книжку чи навіть поговорити про неї ­можна в "Кабінеті". Але не наодинці, а з поетом Юрком Кучерявим.

Забігайлівка на проспекті Свободи напроти громадських туа­летів. Можливо, вона ще збереглася. Там була дуже смачна й дешева кава. У цій забігайлівці ще студентом, о восьмій ранку перед першою парою, відкрив для себе феномен "як завжди". Переді мною в черзі стояло декілька постійних клієнтів і на пароль "як завжди" кельнерка наливала склянку горілки та подавала лимончик.

Сейчас вы читаете новость «10 фестивалів Львова». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть