середа, 26 вересня 2012 19:32

10 фестивалів Львова

 

20 – 30 вересня, Фестиваль лялькарів "Ляльковий світ"

24 вересня – 7 жовтня, Фестиваль сучасної музики "Контрасти"

27 ­вересня – 6 жовтня, Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев"

28 – 30 вересня, Свято "На каву до Львова"

5 – 7 жовтня, Міжнародний фестиваль натільного живопису Lviv Tattoo Fest

7 жовтня, Фестиваль вуличного мистецтва Lviv Street Art

13 – 22 жовтня, Фестиваль давньої музики

16 жовтня, Військово-історичний фестиваль "Бандерівець"

19 – 21 жовтня, Свято сиру і вина

22 жовтня, Свято вулиці Вірменської

Про улюблені місця Львова розповідає музикант Місько Барбара, 40 років. Зараз – вокаліст гурту "Мертвий півень", живе у Харкові:

– Хоч я й співаю вірш Андруховича: "Не їдь до Львова – такого міста немає", до Львова їхати ­варто. Кожен для себе тут може знайти щось особливе й особисте. Не люб­лю тільки бувати тут на День міста. Львів не банальний, хоча зараз усе є всюди. Навіть львів'яни є всюди. Але сирник і кава вранці або борщ із вушками на Різдво у Львові смакують інакше.

Бляхарська, 12. Не так давно в путівнику по Львову 1927 року знайшов рекламне оголошення свого прадіда. Він мав бляхарську майстерню, але вже ніхто не пам'ятав адреси. Так от, у цьому оголошенні вона була вказана: вулиця Бляхарська, 12. Прадід ховав там євреїв під час німецької окупації, за що його й забрало гестапо. Більше про нього нічого невідомо. Ще мав крамницю на площі Ринок, він був успішним комерсантом. Цей талант я не успадкував, як і крамницю. Але не шкодую, бо моя крамниця, напевно, одразу збанкрутувала б.

Батьківський дім на Личаківській. Найбільше сумую за батьками. Коли приїжджаю, в першу чергу йду до них. Улюблені страви тут, у мами. Хоча я не дуже і вибагливий. Коли мама питала мене в дитинстві, що б я хотів їсти, відповідав: "Їжу".

Кав'ярня "Під клепсидрою". ­Люблю готувати й їсти вдома, запрошувати друзів до себе. День народження краще святкувати з коханою, і байдуже де. Але декілька разів свій день народження відзначав у "Ляльці", якої вже не існує. Як буваю у Львові, завжди заходжу до "Дзиґи", де розташована кав'ярня "Під клепсидрою", бо тут друзі. Почитати книжку чи навіть поговорити про неї ­можна в "Кабінеті". Але не наодинці, а з поетом Юрком Кучерявим.

Забігайлівка на проспекті Свободи напроти громадських туа­летів. Можливо, вона ще збереглася. Там була дуже смачна й дешева кава. У цій забігайлівці ще студентом, о восьмій ранку перед першою парою, відкрив для себе феномен "як завжди". Переді мною в черзі стояло декілька постійних клієнтів і на пароль "як завжди" кельнерка наливала склянку горілки та подавала лимончик.

Зараз ви читаєте новину «10 фестивалів Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути