понедельник, 26 сентября 2011 15:27

У підручник з історії України для 11 класу включили біографію президента Віктора Януковича.. Новини коротко

КОРОТКО
З 19 вересня водії можуть не викликати працівників державтоінспекції для підтвердження дрібних аварій, щоб отримати страхові виплати. Вони мають взяти у страховиків нові бланки полісів "автоцивілки" і повідомлень про ДТП. У міністерстві внутрішніх справ вважають, що це зменшить кількість заторів у містах.

У підручник з історії України для 11 класу включили біографію президента Віктора Януковича. Новий підручник менший за попередній на 100 сторінок. Немає згадок про Карпатську Україну, з проголошення якої для українців почалася Друга світова війна. Помаранчевій революції в попередній "Історії України" був відведений розділ, у новій - два абзаци.

Польське посольство спростило процедуру видачі віз українцям. Для її отримання тепер потрібно подавати тільки паспорт, анкету, фото, страховку й оплачене бронювання готелю або лист-запрошення. Раніше обов'язковими були ще листи з роботи з інформацією про заробітну плату й відпустку, довідка з банку та копія трудової книжки.

2012 року в лавах української армії перебуватимуть 184 тис. людей. Особовий склад зменшиться на 8 тис., зокрема військовослужбовців - на 5 тис. Торік армія налічувала 200 тис. осіб, з них 40 тис. - цивільні, 160 тис. - військові.


ЦИФРА
140 000
гривень коштує годинник одеського міського голови Олексія Костусєва. Це ексклюзивний швейцарський хронометр фірми FrankMuller ручної роботи з корпусом із червоного золота й ремінцем зі шкіри алігатора.

15 000
гривень зібрали жителі села Семиполки Броварського району Київської області на адвоката для односельця, який 4 вересня застрелив начальника Калитянського селищного відділу міліції майора Миколу Симоненка.

АНЕКДОТИ
Кабінет міністрів передав у Верховну Раду проект держбюджету на 2012 рік. Як завжди, головна стаття витрат - на сантехніку в "Межигір'ї".


Київ. Іноземні туристи біля Будинку з химерами. Юна леді запитує екскурсовода:
- Скажіть, будь ласка, це будинок з потворами?
- Ні, це будинок з химерами. Будинок з потворами - навпроти.


Читач скаржиться на абонементі:
- Я у вас узяв книжку "Як заробити мільйон", а тут половина сторінок видерта.
Бібліотекар:
- Ну і що? Півмільйона - теж непогано.

ЦИТАТИ
"Сприйняття України як демократичної країни - це ваш стратегічний актив. У вас є сусіди, де менше демократії. Але якщо ви пов'язуєте себе з нами, ми не розглядаємо вас за стандартами автократичної Білорусі. Ми порівнюємо вас зі стандартами Європи"
Радослав СІКОРСЬКИЙ, міністр закордонних справ Польщі, про те, щоб Україна не розраховувала на поступки від Європи в питанні дотримання демократичних стандартів

"Якщо Янукович не стане українським націоналістом, ще більшим, ніж Бандера, то його скинуть. Він повинен це зробити. Тоді через деякий час Західна Україна підтримуватиме його більше за Східну. Янукович гнучкий, як пластилін, ще дуже багатьох здивує"
Микола МЕЛЬНИЧЕНКО, колишній охоронець екс-президента Леоніда Кучми, про те, що варто було б зробити президенту Вікторові Януковичу

"У назві "Малоросія" від самого початку закладено ніжність і повагу до батьківщини історичної Русі, а не свідоме приниження України"
Дмитро ТАБАЧНИК, міністр освіти, про те, що українців не має ображати, коли їх називають малоросами

"Реальна опозиція - це люди в селах, які готові з вилами виносити цю владу"
Олег ЛЯШКО, лідер Радикальної партії, про те, хто в Україні є опозицією

Сейчас вы читаете новость « У підручник з історії України для 11 класу включили біографію президента Віктора Януковича.. Новини коротко». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть