Ексклюзивы
понедельник, 08 октября 2012 05:00

"Жоден факт підкупу не пройде просто так"

Автор: фото: Анна КОРОЛЬ
 

27 вересня о 13.30 у Будинку вчителя в Умані збираються понад сотня студентів. Займають у залі місця. Дехто має при собі програму Об'єднаної опозиції. Чекають на зустріч із заступником керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрієм Пишним. Він приїхав до міста у рамках туру з підтримки єдиних кандидатів від Об'єднаної опозиції та програми "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".

Андрій Пишний приїздить разом із кандидатом від Об'єднаної опозиції по округу №200 Максимом Поляковим та заступником керівника Черкаського обласного виборчого штабу Об'єднаної опозиції — Наталією Старіковою. При вході спілкується із студентами, які не встигли пройти в зал.

Відмовляється сідати і всю зустріч ходить по залі. Розповідає про те, як відбирали кандидатів-мажоритарників від Об'єднаної опозиції.

— Були кілька етапів відбору. Насамперед внутрішньопартійна дискусія. Далі кандидатури висуванців обговорювали на рівні ради Об'єднаної опозиції, яка на сьогодні включає сім опозиційних політсил. Після цього провели попередні соціологічні дослідження, аби виявити стартові позиції претендентів на статус єдиного кандидата. За цим відбором визначили 225 кандидатів, і Максим Поляков — один із них. Усі висуванці опозиції й за списками, й за мажоритарними округами склали присягу. Вони взяли на себе зобов'язання ввійти до складу фракції "Батьківщина", проголосувати за імпічмент Януковичу, закон про відкликання депутата і звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Це принципова позиція, — говорить Андрій Пишний, 37 років.

Студенти ставлять запитання. Цікавляться, як політик ставиться до підкупу виборців.

— Люди, які беруть гроші й дякують за це кандидатові, повинні розуміти кілька речей. Насамперед — це підкуп краденим. Тому що будь-який провладний кандидат, який посіває округ грошима, — то людина, що весь цей час перебувала на державній посаді. Це людина, котра отримувала заробітну плату і має чіткі законодавчі обмеження на підприємницьку діяльність. У мене питання: гроші звідки? Люди повинні дуже чітко усвідомлювати — торгуючи голосом на виборах, вони торгують майбутнім своїх дітей. Дають можливість Януковичу і таким, як він, просто передавати владу в спадок, а до людей ставитись як до кріпаків, як до бруду під їхніми ногами. Якщо ви на це згоджуєтеся — то є ваш вибір. Ми фіксуємо кожен такий факт, юридично його оформлюємо і на кожен випадок реагуємо. Жоден випадок підкупу чи тиску на виборця, який зафіксує Об'єднана опозиція, не пройде просто так. Це кримінально каране діяння. І усі, хто бере в цьому участь, — співучасники цього діяння, — зазначає Пишний.

Зустріч триває 1,5 год. Проводжають Андрія Григоровича оплесками. Просять сфотографуватися.

Сейчас вы читаете новость «"Жоден факт підкупу не пройде просто так"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть