четверг, 20 ноября 2008 17:22

За шкуру лисиці платять 50 гривень

Сезон полювання на хутрового звіра триватиме до 25 січня наступного року. На Уманщині денна норма відстрілу — один заєць на мисливця. Відстріл лисиць не лімітований.

— Полюють найчастіше бригадами по чотири-шість чоловік, — розповідає голова уманської міськрайонної організації мисливців та рибалок 45-річний Юрій Мулько. — Удома готують зброю та набої. Найдешевша мисливська рушниця коштує від 500 грн. Патрон — чотири гривні. Із собою беруть також мисливський ніж, чарку, пляшку, їжу, теплі носки.

Зараз кількість лисиць перевищує норму в чотири рази. На Уманщині їх приблизно 800.

— Для справжніх мисливців цікавий сам процес вистежування тварини. На лиса найчастіше полюють із собаками, — каже єгер Василь Йосипович, 68 років. — До полювання собак привчають із шести-семи місяців. На зайця влаштовують облави. Троє-п"ятеро мисливців ідуть півколом і заганяють його.

Шкурка лиса коштує — 50 грн, зайця 4–5 грн.

— Раніше вони більше цінилися. Зараз майже немає спеціалістів, які вміють вичинити таку шкуру.

Полювати зі зброєю можна із 21 року. Треба брати з собою посвідчення мисливця. Його видають у Державному лісовому господарстві. Також — контрольну картку обліку добутої дичини, членський квиток мисливської організації, картку про сплату членських внесків, сезонну, разову карточку чи путівку на відстріл дичини, дозвіл на зброю. Для полювання із собаками потрібні документи на тварин.

Сейчас вы читаете новость «За шкуру лисиці платять 50 гривень». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть