Ексклюзивы
четверг, 13 ноября 2008 16:40

Наталя Пироженко навчилася шити штори в Польщі

Наталя Пироженко навчилася шити штори в Польщі

36-річна Наталя Пироженко переобладнала найменшу кімнату свого трикімнатного помешкання в Черкасах під майстерню. Шиє на замовлення штори. Вчитися майстерності їздила до Польщі. Ходила крамницями, які спеціалізуються на створенні композицій зі штор. Запам"ятовувала, як потрібно кроїти. У Польщі пошила штори й собі додому.

Моделі Наталя шукає в журналах про інтер"єр.

— Сучасні штори передбачають великий метраж краму. Якщо, скажімо, вікно 3 метри, то брати треба не менше 6–7 метрів тканини. Перед роботою обов"язково оглядаю кімнату, де висітимуть штори. Враховую колір меблів і шпалер, підбираю кольорову гаму. Із клієнтом вибираємо в магазині тканину. Здебільшого скуповуємося в крамницях, що на Кривалівському ринку. Там найбагатший вибір і доступні ціни. Свої послуги дизайнера не враховую у вартість роботи. Допомагаю також розвішувати готові вироби.

Люди прагнуть до такої собі багатої простоти

Замовлення майстриня виконує протягом трьох-семи днів. Прості штори на невелике вікно коштують 50–100 грн. Ціна зростає відповідно до розміру виробу, а також структури тканини. Дорожча робота з тим крамом, який складніший в обробці.

— Зараз клієнти в основному замовляють щось просте з шикарних дорогих тканин. Люди прагнуть до такої собі багатої простоти за рахунок кольору і структури тканини. Якщо кухня червона, то найчастіше підбирають світлі штори й тюль, але обов"язково з червоними елементами. Часто купують тканину бежевого чи коричневого тону. Замість тюлі беруть органзу. Вона схожа на шифон. Коштує від 50 до 100 гривень. І на штори, і на тюль клієнти стараються підбирати однотонні тканини. Із малюнками чи вишивкою вже не модні.

Пироженко приносить із зали фотоальбом. Показує знімки своїх робіт. На одній із фотографій — штори й скатертина в ресторані. Зазначає, що схожі замовлення отримує нечасто.

— Скоро Новий рік, роботи додасться, — сміється жінка. — У нас уже як за кордоном. Там щороку міняють штори до Різдва чи Нового року.

Сейчас вы читаете новость «Наталя Пироженко навчилася шити штори в Польщі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть