Ексклюзивы
понедельник, 22 октября 2012 05:45

Леся Оробець в Умані розповіла про підкуп виборців

 

— Якщо влаштовує така стабільність від партії влади, то чому б їм не побути при владі ще кілька років. І тоді сіл не буде зовсім, а невеликими містами вовки бігати будуть, — каже народний депутат України Леся Оробець, 30 років.

9 жовтня Леся Юріївна разом з єдиним кандидатом від Об'єднаної опозиції по округу №200 Максимом Поляковим зустрічається з жителями Ладижинки Уманського району. Розповідає про основні програмні положення Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Зокрема, необхідність проведення пенсійної реформи та поліпшення фінансування державних установ, підняття заробітної плати, соціальне забезпечення.

У селі Шукайвода Христинівського району депутатку запитують, чи будуть камери у кабінках для голосування.

— Не потрібно нічого боятися. В кабінці для голосування камер не буде. Там ви будете один на один зі своєю совістю. Не бійтеся проголосувати за тих, у кого ви вірите і хто буде працювати для вас. Вас спеціально залякують, їм вигідно тримати вас у страху. Але люди, ви не повинні нічого боятися. Є єдиний кандидат від Об'єднаної опозиції — Максим Поляков. Це людина, яка багато років живе та працює на окрузі. Людина, яку знають по справах, а не по словах. Решта кандидатів — від влади, — говорить Леся Юріївна.

На уманському ринку кілька жителів Доброводів, Родниківки та Ятранівки підходять запитати про те, що у них за роботу агітаторами взяли паспортні дані, дали гроші, проте агітувати не треба, а лише проголосувати за одного з кандидатів. Люди у відчаї, бо не знають, що буде з їхніми паспортними даними, і чи не заберуть їхню землю.

— Нікому, ні в якому разі не надавайте копії своїх документів. Ваші дані потім можуть бути використані в незаконних цілях. Кожен такий збір документів згодом у банках породжує хвилю фальшованих кредитів, — каже Леся Юріївна. — Якщо навіть узяли гроші, прийдіть на вибори і проголосуйте по совісті. Влада хоче перемогти, проте перемогти може тільки завдяки фальсифікаціям. Сфальшувати вибори владі не вдасться. Люди вийдуть до дільниць в ніч підрахунку голосів.

Народний депутат пояснює, аби щось змінити в країні, потрібно прийти на вибори.

— Не бійтеся йти на вибори. Зараз влада працює за двома схемами. Перша — запевняє населення, що всі політики однакові, голосуй не голосуй, все одно нічого не поміняється. Друга — на вибори ходити смислу немає, все давно підраховано, сфальшовано і протоколи написані. Все робиться заради того, щоб явка була мінімальна, — додає Леся Оробець. — Насправді, вони бояться вашого бюлетеня більше, ніж кулі в скроню. Якщо люди прийдуть, візьмуть бюлетень та поставлять галочку за свого кандидата, то сфальшувати не буде чим.

Під час усіх зустрічей селяни просять продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Максим Поляков говорить, що зібрав близько 1,5 тис. пропозицій до свого проекту передвиборної програми, і приблизно 50 серед них — щодо земель сільськогосподарського призначення.

— Якщо продадуть землю, то сіл не залишиться зовсім, — каже Максим Поляков, 30 років. — Те саме буде, якщо дозволять землю заставляти в банки. Люди і знати не будуть, що орендар їхні паї заставив, й вони вже нічого не мають.

Сейчас вы читаете новость «Леся Оробець в Умані розповіла про підкуп виборців ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть