Ексклюзивы
пятница, 11 ноября 2011 13:00
Аліна Стрижак
Аліна Стрижак
Аліна Стрижак

Ані потрібен мільйон

Моя подруга Аня хоче відкрити власний бізнес. У справу треба вкласти майже мільйон гривень. Це ризиковано.

- Усі кажуть: не варто братися, - каже Аня. - Як думаєш?

Я можу вкласти тільки пиріг у духовку, і то не завжди вдало. А тут - мільйон. Але маю знайомого, який у цьому тямить. Колись він був агрономом. 40 років тому прочитав казку про Лівшу, який підкував блоху. Захотів повторити. Але як? Лєсков про це не написав, ніхто у світі цього не робив. І мій знайомий, його звати Микола Сядристий, придумав і зробив мікроскопічні молот і ковадлом. Під мікроскопом викував золоту підкову і причепив її на блоху. Сподобалося. Тож вирізьбив із золота найменші у світі шахи, книжку, годинник - близько сотні шедеврів. Їх назвали новим видом мистецтва - мікромініатюрами. Тепер Сядристий має власний музей у Києво-Печерській лаврі.

Єльцин розплатився сумкою грошей

- Хоть би одна газетна вонючка навоняла, що на моїх виставках були майже всі президенти світу, - у Миколи Сергійовича своєрідна манера висловлюватися. Каже, що Єльцин за роботу розплатився сумкою грошей. Керівник уряду Андорри пропонував будинок. Сядристий відмовився. Але у князівстві відкрили його музей.

- Скільки людей казали, що в мене нічого не вийде! - зауважує майстер. - Після блохи малював картини на зрізах зерен яблука. А там жири окислюються. Мініатюри псувалися, і один професор з Академії наук обурився, що я не виправдовую "ожиданій общества". Хотів кинуть усе к ібіням. А потім придумав наклеювать на зернятко папір.

Анин мільйон - не яблучне зернятко, папером не заміниш. Та якщо подумати, нема різниці, що ти відкриваєш - власний бізнес чи новий вид мистецтва. Одразу знайдеться дипломований дурень, який ніколи цього не робив, але переконаний, що в тебе нічого не вийде. Ти, звісно, можеш виправдати "ожиданія общества" і дати себе переконати. Але потім усе життя проходиш в агрономах, так і не дізнавшись, що можеш підкувати блоху.

Сейчас вы читаете новость «Ані потрібен мільйон ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть