Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 04:00

Собака впізнає телефонний дзвінок господаря

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Черкащанка Анна бавиться з собакою Кукусьою на стадіоні технологічного університету. Там провели виставку безпородних псів
Черкащанка Анна бавиться з собакою Кукусьою на стадіоні технологічного університету. Там провели виставку безпородних псів

26 вересня 50-річна Ольга Адруженко із села Червона Слобода Черкаського району з дворнягою Мусею шукає в Черкасах стадіон технологічного університету. Місцеве товариство захисту тварин "Друг" запросило туди власників безпородних псів.

— Про собачу виставку прочитала в газеті. Боялася, як поїду — мене в селі неправильно поймуть, будуть сміятися. Між нами кажучи, життя проходить і таке коротке. Діти вже дорослі. От я і вирішила поїхати. Син сміється: "Ма, та вона ж на поводку в тебе не вміє ходить". Точно. Давай учить.

Продовжує:

— От скажіть, як оце существо розпізнає, хто дзвонить? Лежить мобілка на вулиці на столику. На всі дзвінки байдуже реагує. Тільки дзвонить чоловік — таке мені робить. До сусідів приїжджають свати. Машина точно така, як у нас. Муся ніякої реакції. Питаю, то не Міша їде? Вона вуха опустила, гуляє собі. Тільки він — скаче, зве до воріт, таке витворяє.

О 9.30 реєструється однією з перших. Платить 40 грн. Якщо собака стерилізований, оплата 20 грн.

— Муся, чого ти трусишся? Оце думаю, Господи, такий стрес. Вони тут усі городські, а ми — с-с-село, — Ольга Іванівна притуляє собаку до себе.

На столі нагороди — чотири кубки й дві миски з іграшками.

Ліворуч від ігрового майданчика в дитячому манежі пищать шестеро місячних цуценят-дворняг.

— Імен у них немає. Вони народилися на стройці. Строїтєлі поїхали, собаки залишилися. Вони будуть красиві й невеличкі, 35 сантиметрів у холці, — каже волонтерка 38-річна Юлія Стратійчук. На плечі в неї сидить чорне кошеня зі значком "Начни с меня".

Неподалік 37-річна Алла і Людмила, 40 років, держать на руках руду Машу і чорну Діну.

— Ми із заводу "Темп". Із п"яти щенят виводку залишилося двоє. Принесли, може, хтось візьме. Якщо ні, назад заберемо.

Тварини показують, як виконують команди "сидіти", "лежати", "голос" і дають лапу. Призові місця здобули собаки Грейсі, Сюзанна і Джей. Із-поміж шестимісячних цуценят одне забрали в сім"ю.

Зараз ви читаєте новину «Собака впізнає телефонний дзвінок господаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути