четвер, 12 серпня 2010 19:27

Кілограмового коропа смажать з баклажанами

Коропа з баклажанами смажить Галина Плахотник, 50 років, із села Синиця на Черкащині. Каже, це її власний рецепт.

— Короп має бути не менше кілограма. Рибу чищу, зябра виймаю, добре промиваю зсередини. Потім нарізую цибулю, трохи її солю, перчу. Так вона маринується 10 хвилин. Запихаю цибулю всередину та на місця зябер. Рибу теж солю та перчу. Усе це добре робити звечора. Рибу до ранку поставити в холодильник.

Смажити коропа Галина Плахотник радить цілим на великій сковороді. Використовувати краще рафіновану олію. На спині коропа слід зробити кілька надрізів, щоб краще просмажився.

— Потім готуємо овочі. Потрібен один баклажан, одна цибулина та половина невеликої моркви. Баклажан нарізуємо шматками товщиною приблизно сантиметр, обдаємо кип"ятком. Цибулю і моркву нарізуємо, усе перемішуємо і маринуємо в солі та чорному перці. Коли короп обсмажений, висипаємо овочі в сковорідку і тушкуємо під кришкою хвилин 40. Періодично помішуємо. Смачно — гарантую. І овочі мають оригінальний смак, і риба.

До святкового столу Галина Плахотник подає коропа з овочами на великому блюді, прикрасивши зеленню. Рецепт у господині вже переписали всі подруги.

Зараз ви читаєте новину «Кілограмового коропа смажать з баклажанами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути