четвер, 18 лютого 2010 07:25

Сергій Мартинюк упав із 13-го поверху

Увечері 15 лютого в адміністративному приміщенні на Хмельницькому шосе у Вінниці з 13-го поверху впав 24-річний Сергій Мартинюк. Він працював начальником відділу Державного земельного кадастру Вінницького району.

Того дня Мартинюка перевели до іншого кабінету, із сьомого поверху на 13-й. Сергій із трьома колегами відзначив переїзд, а заразом і День святого Валентина. Купили на всіх дві пляшки — горілку й коньяк.

— Почали розходитися близько восьмої вечора. Кабінет зачиняв Сергій, колеги пішли хвилиною раніше, — каже Ірина Котова з міського управління міліції. — Кажуть, йому подобалося з"їжджати по перилах. Так вирішив зробити і цього разу. Але не втримав рівноваги. Сходи збудовані так, що проліт між ними широкий. Падав головою вниз.

Сусіди по кабінету не бачили, як це сталося. Вони вже зайшли до ліфта. Тіло Мартинюка знайшли на поручні між третім та четвертим поверхами інші люди, які працюють у будівлі. Почули звук удару. Сергієва шапка була на шостому поверсі, взуття — на дев"ятому.

Кабінет N1320, до якого перебрався Мартинюк, опечатали. На дверях оголошення: "У зв"язку з непередбачуваними обставинами прийом тимчасово припинений". На сьомому поверсі, де розташовані інші кабінети управління, виставили фотографію загиблого. Під нею скотчем прикріпили дві червоні гвоздики.

— Усі знали ще з вечора, а мені сказали тільки зранку, — плаче колега 50-річна Таїсія Зозуля. — Кажу: "Добрий ранок". А мені: "Не добрий він". Ой, Сергій, Сергій, молодий зовсім. Така дитина! Я в комп"ютерах не розумію, а він завжди підійде, поможе. Рік тому до нас прийшов із міськради. Там був головним спеціалістом відділу кадастру. У нас його одразу начальником назначили, бо толкова дитина, по конкурсу на цю посаду пройшов. Не встиг одружитися. Чи був у нього хтось, ми не знали. Про особисте не розказував. 23 лютого збиралися 25-річний ювілей його святкувати.


Сергій Мартинюк родом із селища Томашпіль на Вінниччині. Закінчив Львівський державний аграрний університет 2006-го.

— У нас пропрацював вісім місяців після вузу, — каже Володимир Булавко, 59 років, начальник відділу земельних ресурсів Томашпільського району. — Знаєте, є різні діти. Бувають вишморки. А Сергій прекрасна, скромна дитина. Відповідальний. Від нас пішов у Вінницю працювати. А чи часто їздив по перилах, не знаю. Наш відділ на першому поверсі.

Поховали Сергія в Томашполі. У батьків залишилася менша дочка Інна, теж студентка Львівського аграрного. Мати працює медреєстратором районної судово-медичної експертизи.

13-поверхову адмінбудівлю у Вінниці називають "книжкою" — вона подібна за формою до розгорнутої книги. Тут розташовані державні управління району та області. Будинок здали в експлуатацію 1986-го. Відтоді це перший нещасний випадок.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Мартинюк упав із 13-го поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути