вівторок, 19 січня 2010 07:45

Секретар комісії померла від серцевого нападу

Від серцевого нападу ввечері в неділю померла секретар окружної територіальної виборчої комісії N146 у Полтаві 59-річна Світлана Алексєєва. До цієї комісії приписана половина населення міста. Працювала від Партії регіонів.

— Говорила по телефону, раптом поклала голову на стіл, — згадує Ганна Соляник, член комісії. — Запитали, чи їй погано. Мовчить. Підійшла, а вона синя. Бригада більше години намагалася реанімувати її в кабінеті. Залишили кардіограму. Там спочатку був майже нуль.

Алексєєва мала хворе серце, два роки тому їй встановили кардіостимулятор.

— Навантаження дуже велике було: і фізичне, й емоційне, — продовжує Ганна Миколаївна. — Працювали іноді до 23.00. Додому їздили разом, на таксі, бо живемо поряд. Перед Новим роком Світлана хворіла на грип, кашляла. Але п"ятого січня прийшла, хотіла грошей заробити. У комісії держава платить 800 гривень. А ще в штабі платили.

У Партії регіонів Світлана Алексєєва з 2006 року.

— Була високограмотна, досвідчена організатор, знала сучасні виборчі технології. Ситуація була напружена по області. Окружні комісії ледь не зірвали видачу бюлетенів. На Світлані була зав"язана видача бюлетенів, списки виборців. Усе роздати й проконтролювати — то велике навантаження, — пояснює 39-річний Валерій Пархоменко, заступник голови Полтавської обласної організації Партії регіонів.

Обласний штаб "регіоналів" віддав на похорон усі кошті, які Алексєєва могла заробити до кінця виборів, її племінниці.

Несподівано сіла на землю, а потім завалилася на бік

71-річний Григорій Трухній із села Шелепухи Черкаського району помер за кілька метрів від сільської дільниці N99. Відірвався тромб.

— На дому ж заборонили без медичних довідок голосувати. То Григорій Федорович сам пішов. Усі вибігли, фельдшер наспіла. Інсульт — не врятували, — каже 60-річна Марія Савіцька, секретар дільниці.

На дільницях Одещини у неділю померли двоє. У селі Свердлове Комінтернівського району — член комісії 53-річна Тетяна Оренянська. Викладала у місцевій музичній школі, представляла Віктора Ющенка.

— Раптом сіла в крісло, сказала, що їй погано. Люди викликали "швидку". Та приїхала за півгодини. Жінка вже не дихала, — розповідає очевидиця, 47-річна Наталя Литвиненко.

В обласному центрі померла 27-річна одеситка.

— Підходила до дільниці. Несподівано сіла на землю, а потім  завалилася на бік, — каже місцева Євгенія Коновалюк. — Померла до приїзду лікарів.

Покійна йшла голосувати. При собі мала паспорт і запрошення на вибори.

Зараз ви читаєте новину «Секретар комісії померла від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути