понеділок, 21 грудня 2009 19:01

Марина Стецюк заробила песцеву шубу

  19 грудня Андрій Дубогрій та Марина Стецюк вітали з Новим роком 9-річну вінничанку Аню Зеленіну. Із дитиною грали в зіпсовану чарівну палицю
19 грудня Андрій Дубогрій та Марина Стецюк вітали з Новим роком 9-річну вінничанку Аню Зеленіну. Із дитиною грали в зіпсовану чарівну палицю

У грудні інженер-механік із Вінниці 28-річний Андрій Дубогрій та секретарка Марина Стецюк, 26 років, беруть відпустку. Перекваліфіковуються на Діда Мороза та Снігуроньку.

Два роки тому Андрій і Марина влаштувалися працювати в агентство.

— Фірмі треба було віддавати половину заробітку, от ми й вирішили самі працювати Дідом Морозом і Снігуркою. Дали оголошення в Інтернеті й місцевих газетах. Одразу почали дзвонити. Сценарії складаємо самі. Маємо чотири — для дітей різного віку, — пояснює Андрій. — Влаштовуємо маскарад. Убрання для дітей приносимо із собою. Потім робимо паперові фігурки, розмальовуємо фломастерами.

Найбільше дітям подобається керувати "неслухняною" палицею Діда Мороза.

— Марина каже дітям, що чарівний посох зіпсувався, тому подарунків не буде, — продовжує він. — Марина легенько нею б"є Діда Мороза. Так ніби "справляє" її. Я втікаю від побоїв, діти навздогін. Усім весело. Щоб полагодити палицю, малюки мають заспівати пісеньку, розказати віршики. Хоча їм іноді подобається, що палка Діда б"є. Доводиться викручуватися.

За 20 хв. Марина й Андрій беруть від 200 грн. Годинна програма — 700. Що ближче до свята, то дорожче. Перед Новим роком доба розписана по хвилинах. За виїзд у Новорічну ніч у ресторан беруть 3 тис. грн. Чимало замовлень надходить від жителів вінницького житломасиву Поділля. Там нові багатоповерхівки. Квартири великої площі. Люди погоджуються платити й 1,5 тис. грн.

— Торік 31 грудня ввечері дзвонить одна мамочка, питає, скільки коштує замовлення, — пригадує Андрій. — Кажу, сімсот. Минута молчанія. Уточнення: "Доларів?" Так, кажу. "Добре, приїжджайте". З радості ми по дорозі в бліжайшому магазині й ігрушку дитині купили — величезного ведмедя за 150 гривень.

— Якщо дзвонять і починають розмову з ціни, значить, шукають подешевше. Ми називаємо мінімальні розцінки. Якщо ставлять умови, ціну підвищуємо. Бувають нестандартні замовлення. Один клієнт забажав, щоб ми прибули в гавайських костюмах. Багаті запрошують у костюмах бомжів. Для цього вбираємося в подерті джинси, бороду чіпляємо з дощику.

Минулої зими Андрій та Марина заробили 17 тис. грн.

— Це моя зарплата за 10 місяців, — каже Марина. — Купила собі песцеву шубку і чоботи до коліна. Починаємо працювати із дня святого Миколая.


Стриптиз під Вєрку Сердючку оплатили за підвищеним тарифом


— Клієнти, які не мають дітей, часто замовляють святкове поздоровлення зі стриптизом. Ми навіть спеціально навчали дві пари, — розповідає власниця агентства "Капітошка" 30-річна Світлана Каспрова. — Дід Мороз зі Снігурочкою танцюють під повільну інструментальну музику, і під неї роздягаються. Це викликає шквал емоцій.
Півгодини стриптизу коштує 500–1000 грн.
— Торік попросили нашого Діда Мороза та Снігурочку танцювати під Вєрку Сердючку, "Ты попала на любовь". Спеціальний танець оплатили наполовину дорожче.

Агентство поверне гроші за п"яного Діда Мороза


Дідів Морозів і Снігуроньок набирає на тимчасову роботу агентство з організації дитячих свят "Мегаморгруп" у Вінниці.
— Претендентів просимо принести відеокасету із записом виступу, показати костюм. Всі наші працівники мають повну загрузку до 14 січня. Головна умова — Діди Морози і Снігурки повинні мати костюм, нормальну зовнішність, приємний голос і підвішений язик, — каже власник агентства Володимир Мельничук, 33 роки. — Більшість замовників наполягає, щоб Дід Мороз прийшов до них тверезим. Бо діти лякаються п"яних.
Із замовниками укладають угоду про надання послуги. Там є пункт: якщо працівник прийде напідпитку, агентство має повернути гроші.
Зараз ви читаєте новину «Марина Стецюк заробила песцеву шубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути